r
Nosalty Logó

Édes-savanyú sertés 2.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Édes-savanyú sertés 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    40.5 g

Zsír

  • Összesen
    59 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1603.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    780 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161.8 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3842 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    4825 micro
  • Lut-zea
    243 micro
Összesen 1333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    162.1 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6414.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2227 mg
  • Nátrium
    3120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    647 g
  • Cukor
    384 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1604 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    96 mg
  • C vitamin:
    262 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    794 micro
  • Kolin:
    691 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    15369 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    19301 micro
  • Lut-zea
    971 micro
Összesen 5333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    213 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    826 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Vágjuk 2-3 cm-es csíkokra a sertéshúst.Tegyük a darabokat egy tálba a tojással, 75 g kukoricaliszttel, és annyi vízzel, hogy egy nagyon sűrű, ragadós masszát kapjunk. Jól forgassuk át, hogy minden oldalát bevonjon a massza.
  2. Melegítsünk fel egy wokot nagy lángon. Öntsük bele az olajat, és hevítsük forróra. Süssük a hagymát fonnyadásig. Dobjuk bele a paprikát, és azzal is süssük pár percet, majd a sárgarépát, a szójaszószt,a ketchupot,a balzsamecetet, a cukrot adjuk hozzá. Kevergessük kis lángon, amíg a cukor elolvad. Forraljuk fel, majd főzzük 3 percig.
  3. Keverjük össze a maradék lisztet 75 ml vízzel. Adjuk az édes-savanyú keverékhez. Főzzük lassú tűzön, amíg besűrűsödik, majd tegyük félre.
  4. Töltsük meg a wokot egynegyedéig olajjal. Hevítsük az olajat 180 fokra. Süssük a húst kisebb adagokban ropogósra és aranybarnára. Tegyük vissza az összes húsdarabot a wokba, és még egyszer süssük át egy kicsit.
  5. Szedjük ki fémszűrővel, csepegtessük le róla a felesleges zsíradékot, és adjuk a szószhoz. Jól keverjük öszze, és még egyszer forraljuk föl. Rizzsel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 12478
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt még egy darab szűzpecsenyém, és nem tudtam, mit csináljak belőle. Előző nap hoztam a könyvtárból egy kínai szakácskönyvet. Nézegettem, letettem, megint nézegettem. Nem volt igazán bátorságom nekiállni. Én mindig megvettem készen ezt a szószt. Ez volt talán az egyetlen kész kaja, amiből mindig volt a szekrényemben. Nem lesz többet szükségem rá! Viszont ami a könyvben volt, abból nekem semmi nem volt itthon. Ezért kellett kitalálnom, átalakítanom a receptet. Olyan jól  sikerült,  legfeljebb még  tennék hozzá ananászt és édes káposztát kockára vágva. Majd legközelebb. Szerencsére mindenkinek nagyon ízlett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...