r
Nosalty Logó

Édes rántott palacsinták kalácsbundában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Édes rántott palacsinták kalácsbundában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A palacsinta tésztához

A rántott palacsintához

Összesen 1801 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A palacsinta tésztához

A rántott palacsintához

Összesen 7204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír

A palacsinta tésztához

A rántott palacsintához

Összesen 372 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    265 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2303.1 g
  • Cink
    167 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    693 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 1801 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.1 g

Zsír

  • Összesen
    536.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    186 g
  • Koleszterin
    1061 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9212.5 g
  • Cink
    669 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    3099 mg
  • Vas
    529 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    2772 mg
  • Nátrium
    1164 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    33 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    448.6 g
  • Cukor
    116 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    465.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    157 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    577 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    668 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1348 micro
Összesen 7204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 33% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.9 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A palacsinta tésztához

A rántott palacsintához

Elkészítés

A palacsinta tésztához

  1. A túrót egy tojással, a 2 csomag vaníliás cukorral, egy evőkanál búzadarával és ízlés szerint cukorral összetörjük, kikeverjük, és hagyjuk pihenni a hűtőben.
  2. A kalácsot két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és alacsony lángon sütőben kiszárítjuk, majd diódarálóval ledaráljuk, kevés fahéjjal ízesítjük.
  3. A palacsinták közepére terítjük a töltelékeket figyelve, hogy a szélén és az alján kb. 2-3 cm hely maradjon, a tetején ennek kb. a másfélszerese.
  4. Feltekerjük a palacsintákat, és panírozzuk zsemlemorzsa helyett a kalácsmorzsát használva.
  5. Forró olajban hirtelen kisütjük. Vigyázat, a kalácsmorzsa hamar megég!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3780
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bármilyen tölteléket használhatunk hozzá. Nálunk a túrós és a mákos a favorit, de ettük már lekváros-mogyoróvajas töltelékkel is. 2-3 darabnál többet nem nagyon lehet megenni! Viszont nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

A palacsinta tésztához

A rántott palacsintához

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...