r
Nosalty Logó

Édes chilis-szójás csirke

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercedes
Édes chilis-szójás csirke
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkéhez

A gyorspáchoz

223
Kalória
27.3g
Fehérje
16.4g
Szénhidrátok
5.6g
Zsír
244.3g
Víz
73g
Koleszterin
3.4g
Rost
5.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A gyorspáchoz

Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A gyorspáchoz

Összesen 889 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkéhez

A gyorspáchoz

Összesen 69 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1204.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    296 mg
  • Nátrium
    770 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    244.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1666 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 223 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    109.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4816.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    3080 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    977.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    398 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    2493 micro
  • β-karotin
    6665 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 889 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    194 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 69 kcal

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkemellet tetszőlegesen csíkokra, kockára vagy hasábszerűre vágjuk.
  2. A pác hozzávalóit egy üvegtálban összekeverjük, majd beleforgatjuk a csirkemellet, minimum 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Ezalatt a zöldsègeket feldaraboljuk, fajtánként külön süssük meg forró wokban a mogyoróolajon. Szűrőkanállal szedjük ki a zöldséget, majd egy papírtörlőn itassuk le róla a felesleges zsiradékot.
  4. A húst pár perc alatt megpirítjuk, csak most sózzuk! Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a chiliszószt, 1-2 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc

Ettől a színes,távol-keleti ízvilágot idéző ételtől már a kedvünk is jobb lesz ilyenkor télen. Persze nálunk az év minden évszakában szerepel valamilyen módon. Készíthetjük sertésből illetve marhából is, de vegyesen is igen finom. A pácban lévő ecettől könnyebben puhul a hús, finom, omlós lesz. Azért szeretem ezt az ételt, mert bátran variálhatjuk a zöldségeket, húsokat. Ez a recept a hűtőben lévő zöldségmaradékok eltüntetésére is nagy segítség lehet. Készíthetjük csípősre is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsmentes retró burger

Ki ne szeretné a strandon vásárolható hatalmas, retró hamburgereket, a maguk megkérdőjelezhető minőségével és magyaros alapanyagaival? Ebből az élményből eddig ki kellett maradnia a ...

Lakos Benedek

Gong bao csirke

Aki járt már kínai büfében, biztosan találkozott ezzel az alapfogásnak számító csirkeétellel. A gong bao lényege a csirkedarabokhoz hozzákevert pirított mogyoróban rejlik, ha pedig a ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!