r
Nosalty Logó

Duplamézes krémes Smaragd konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Duplamézes krémes Smaragd konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír

tészta

krém

Összesen 289 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 625 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    130 g

Zsír

  • Összesen
    344.6 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1953 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4036.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    962 g
  • Cukor
    391 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    304 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    562 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 7505 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

tészta

  1. Tálba szitáljuk a finomlisztet, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, tojásokat, mézet, porcukrot és a tejet. Finom, lágy tésztát gyúrunk belőle.
  2. Lisztezett deszkán 4 felé osztjuk, és kisebb hengeralakokat formázunk belőle.
  3. Egy sütőpapira teszünk 1 tésztát, és kinyújtjuk rajta, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a sodrófához.
  4. Tepsi hátoldalára rátesszük a zsírpapírral együtt a tésztát, és kb. 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon (gyorsan pirul a tészta, az idő sütőtől függ).
  5. Hagyjuk, hogy kihűljenek a zsírpapírokon munkalapon. Mind a négy tésztával így járunk el.
  6. Elkészítjük a krémet. A 4 tojássárgáját gőz felett az 5 kanál mézzel és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük habosra robotgéppel, majd hagyjuk kihűlni.
  7. A 8 dl tejet a 2 kanál cukorral majdnem forrásig melegítjük, majd beleszórjuk a 20 dkg darát. Sűrűre kell főzni, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és kihűtjük.
  8. A vajat robotgéppel kikeverjük, és hozzáöntjük a mézes tojást. Egyneműre keverjük, majd apránként hozzádolgozzuk a darát is. Finom, krémes állaga lesz.
  9. Tiszta tepsibe tesszük a kihűlt mézes lapot (az aljáról vegyük le a sütőpapírt mindegyikről), erre rákenjük a fele adag mézes krémet. Majd rátesszük a második mézes lapot. Megkenjük a lekvárral, erre rátesszük a harmadik lapot, ezt megkenjük a mézes krémmel, és rátesszük a negyedik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és olvasztott vajas csokoládéval megkenjük vékonyan.
  10. Másnap szeletelhető, amikor a csokoládé rádermedt, és a tészta is megpuhult.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 191
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 24237
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Duplamézes krémes Smaragd konyhájából
Smaragd konyha 149 recept

Mézes krémest csakis zserbóval süthetek. Most dupláztam a mézzel, és a krémjébe is tettem. Nagyon finom lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...