Duplamézes krémes Smaragd konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
4g sertészsír34 kcal
-
10g méz32 kcal
-
8g tej5 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
5g tojás6 kcal
krém
Összesen
625
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
-
125g méz380 kcal
-
100g tej56 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
55g tojás69 kcal
krém
-
80g tojássárgája258 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
125g méz380 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
800g tej448 kcal
-
200g búzadara720 kcal
-
300g vaj2151 kcal
-
200g sárgabaracklekvár556 kcal
Összesen
7505
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
tészta
-
19.2g finomliszt70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
1.7g sertészsír16 kcal
-
4.8g méz15 kcal
-
3.8g tej2 kcal
-
0.8g porcukor3 kcal
-
0.8g tojássárgája2 kcal
-
2.1g tojás3 kcal
krém
-
3.1g tojássárgája10 kcal
-
0.4g vaníliás cukor1 kcal
-
4.8g méz15 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
30.8g tej17 kcal
-
7.7g búzadara28 kcal
-
11.5g vaj83 kcal
-
7.7g sárgabaracklekvár21 kcal
Összesen
289
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.8 g
Zsír
-
Összesen 28.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.2 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 25 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 93 mg
-
Retinol - A vitamin: 205 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
625
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 130 g
Zsír
-
Összesen 344.6 g
-
Telített zsírsav 190 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 1953 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4036.3 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 250 mg
-
Kálcium 1419 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 234 mg
-
Foszfor 1418 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 962 g
-
Cukor 391 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 326.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2510 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 304 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 479 micro
-
Kolin: 1119 mg
-
Retinol - A vitamin: 2461 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 562 micro
-
β-crypt 37 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1427 micro
Összesen
7505
kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 18% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 155.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 55 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 12.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 97 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 95 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
289
kcal
Hozzávalók
tészta
-
50 dkg finomliszt
-
1 csipet só
-
0.5 kávéskanál szódabikarbóna
-
3 ek sertészsír
-
5 ek méz
-
1 dl tej
-
3 ek porcukor
-
1 db tojássárgája
-
1 db tojás
krém
-
4 db tojássárgája
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 ek méz
-
2 ek cukor
-
8 dl tej
-
200 g búzadara
-
30 dkg vaj
-
20 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
tészta
- Tálba szitáljuk a finomlisztet, hozzáadjuk a sót, szódabikarbónát, tojásokat, mézet, porcukrot és a tejet. Finom, lágy tésztát gyúrunk belőle.
- Lisztezett deszkán 4 felé osztjuk, és kisebb hengeralakokat formázunk belőle.
- Egy sütőpapira teszünk 1 tésztát, és kinyújtjuk rajta, közben lisztezzük, hogy ne ragadjon a sodrófához.
- Tepsi hátoldalára rátesszük a zsírpapírral együtt a tésztát, és kb. 6 perc alatt előmelegített sütőben megsütjük 180 fokon (gyorsan pirul a tészta, az idő sütőtől függ).
- Hagyjuk, hogy kihűljenek a zsírpapírokon munkalapon. Mind a négy tésztával így járunk el.
- Elkészítjük a krémet. A 4 tojássárgáját gőz felett az 5 kanál mézzel és 1 csomag vaníliás cukorral kikeverjük habosra robotgéppel, majd hagyjuk kihűlni.
- A 8 dl tejet a 2 kanál cukorral majdnem forrásig melegítjük, majd beleszórjuk a 20 dkg darát. Sűrűre kell főzni, majd lehúzzuk a tűzhelyről, és kihűtjük.
- A vajat robotgéppel kikeverjük, és hozzáöntjük a mézes tojást. Egyneműre keverjük, majd apránként hozzádolgozzuk a darát is. Finom, krémes állaga lesz.
- Tiszta tepsibe tesszük a kihűlt mézes lapot (az aljáról vegyük le a sütőpapírt mindegyikről), erre rákenjük a fele adag mézes krémet. Majd rátesszük a második mézes lapot. Megkenjük a lekvárral, erre rátesszük a harmadik lapot, ezt megkenjük a mézes krémmel, és rátesszük a negyedik lapot, kicsit megnyomkodjuk, és olvasztott vajas csokoládéval megkenjük vékonyan.
- Másnap szeletelhető, amikor a csokoládé rádermedt, és a tészta is megpuhult.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 24237
- Feltöltés dátuma: 2015. április 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Smaragd konyha
149 recept
Mézes krémest csakis zserbóval süthetek. Most dupláztam a mézzel, és a krémjébe is tettem. Nagyon finom lett.