r
Nosalty Logó

Duplacsokis-narancsos nyers torta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vikk
Duplacsokis-narancsos nyers torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Alap

Narancsos réteg

Csokis réteg

Csokoládészósz (a díszítéshez)

Összesen 1162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Alap

Narancsos réteg

Csokis réteg

Csokoládészósz (a díszítéshez)

Összesen 9282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Alap

Narancsos réteg

Csokis réteg

Csokoládészósz (a díszítéshez)

Összesen 347 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    90.9 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1147.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    246 micro
Összesen 1162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    727 g
  • Telített zsírsav
    332 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    128 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9179.2 g
  • Cink
    46 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1592 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    2649 mg
  • Foszfor
    4481 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    725.5 g
  • Cukor
    427 mg
  • Élelmi rost
    157 mg

VÍZ

  • Összesen
    802.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    63 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    884 micro
  • Kolin:
    294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    435 micro
  • β-crypt
    424 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1964 micro
Összesen 9282 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    30 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

Alap

Narancsos réteg

Csokis réteg

Csokoládészósz (a díszítéshez)

Elkészítés

Alap

  1. Az alapanyagokat összeturmixoljuk amíg egy kissé ragacsos állagot kapunk, és egy kb. 23 cm-es tortaformába nyomkodjuk. Ha túl száraznak találjuk, akkor kis vízzel lehet segíteni a kívánt állag eléréséhez. Amíg a többi réteg elkészül, érdemes mélyhűtőbe tenni az alapot.

Narancsos réteg

  1. Az összetevők mehetnek ismét a mixerbe, ha sima az állaga, akkor ráöntjük az alapra, és visszatesszük a mélyhűtőbe.

Csokis réteg

  1. A csokis rétegnél ugyanúgy járunk el, mint az előző kettőnél, azonban figyeljünk rá, hogy csak akkor öntsük rá a narancsos rétegre, ha az már megszilárdult. Ha ezzel megvagyunk, visszatesszük a mélyhűtőbe 3-4 órára, utána lehet átrakni a sima hűtőszekrénybe.

Csokoládészósz (a díszítéshez)

  1. A csokiszószhoz a hozzávalókat egy kis tálban összekeverjük, és ízlés szerint a tortára öntjük. Jó étvágyat! :)
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1881
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 15.

Receptkategóriák

A többi nyers tortához hasonlóan ennek a desszertnek az elkészítése is roppant egyszerű.  A kesudió beáztatásán kívül más előkészületet nem igényel. Ha nem ragaszkodunk a vegán verzióhoz, és mézet használunk juharszirup helyett, akkor érdemes a mézet 3-1 arányban vízzel hígítani. A kókuszolajat pedig érdemes minden esetben felolvasztani, mielőtt felhasználjuk.

Hozzávalók

Alap

Narancsos réteg

Csokis réteg

Csokoládészósz (a díszítéshez)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...