Dunahullám torta szanten konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
19g vaj134 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
21g citrom3 kcal
-
6 kcal
-
31g meggy14 kcal
A krémhez
-
21 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
50g tej28 kcal
-
38g habtejszín110 kcal
A mázhoz
-
13g étcsokoládé68 kcal
-
2g kókuszzsír17 kcal
Összesen
630
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
150g vaj1076 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
170g citrom26 kcal
-
46 kcal
-
250g meggy113 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
400g tej224 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
A mázhoz
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
Összesen
5037
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
A tésztához
-
7.2g vaj51 kcal
-
7.2g cukor28 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
10.5g tojás13 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
8.1g citrom1 kcal
-
2 kcal
-
12g meggy5 kcal
A krémhez
-
2.2g vaníliás pudingpor8 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
19.1g tej11 kcal
-
14.3g habtejszín42 kcal
A mázhoz
-
4.8g étcsokoládé26 kcal
-
0.7g kókuszzsír6 kcal
Összesen
239
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 233 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 302 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 83.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 290 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 272 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
630
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76.9 g
Zsír
-
Összesen 292.6 g
-
Telített zsírsav 177 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1384 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6412.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 139 mg
-
Kálcium 1865 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 371 mg
-
Foszfor 2415 mg
-
Nátrium 1587 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 541.5 g
-
Cukor 305 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 665.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2320 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 228 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 689 mg
-
Retinol - A vitamin: 2138 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2178 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1250 micro
Összesen
5037
kcal
- 5% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 306.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 115 mg
-
Nátrium 76 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 31.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 111 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 104 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
239
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
150 g vaj
-
150 g cukor
-
200 g finomliszt
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
4 db tojás
-
1 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
250 g meggy
A krémhez
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
50 g cukor
-
4 dl tej
-
3 dl habtejszín
A mázhoz
-
100 g étcsokoládé
-
1 ek kókuszzsír
Elkészítés
A tésztához
- A kavarttésztáhoza vajatkeverjük kikrémesrea cukorralésvaníliával,adjuk hozzáegyenkénta 4tojást, a citrom levétéshéját. A lisztetszitáljukát asütőporral,és adjuk amasszához.
- Hatúlsűrűnektűnikatészta, adjunk hozzáegykevéstejet, ez egy picitlazítrajta.
- Felezzük meg atésztát. Az egyikfeléhezadjunk 2ek kakaóport.
- Tegyük avilágosmasszátegy 26 cm-es, kivajazott tortaformaaljábakanalanként,majd ráa barnamasszátkanalanként, ígyszépmárványosjellegűlesz atészta.Szórjukráa meggyet, és nyomkodjuk kicsit atésztába.
- Előmelegítettsütőbenkb. 180 fokon (légkeverővel160 fokon) 40 percig süssük.
- Közbenelkészíthetjükakrémhabot. Avaníliáspudingot tejjelés cukorralfőzzük, kissékeményebbreamegszokottnál, kevergetéssel hűtsük le, hamár épp langyos, adjuk hozzáóvatosan a felverttejszínhabot. Ne várjuk meg, míg teljesen hideg, mert úgy túl darabos maradhat.
- Tegyük atortátfélóráraahűtőbe,éskészítsükel acsokimázatatetejére. Ehhezgőzfölött olvasszuk fel a csokit akókuszzsírral, csorgassukóvatosan akrémre, majd fogastortafésűvelhúzzunkmélyebbhullámokatbele.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 8202
- Feltöltés dátuma: 2013. január 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egy klasszikus süti újabb áldozata. Mutatósabb, és a habos krémtől könnyebb, mint az eredeti, vajas krémmel töltött tepsis dunahullám. Ha tehetjük, fogyasztás előtt már egy nappal készítsük, és egy éjszakát legalább legyen hűtőben, így jobban összeérnek az ízek.