r
Nosalty Logó

Duna hulláma Éva házias konyhájától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Éva házias konyhája
Duna hulláma Éva házias konyhájától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

706
Kalória
7.9g
Fehérje
76.7g
Szénhidrátok
40g
Zsír
23.6g
Víz
88.7g
Koleszterin
2.4g
Rost
29.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

Összesen 8456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Meggykrém

Vajkrém

Tetejére

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 706 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.7 g

Zsír

  • Összesen
    480.1 g
  • Telített zsírsav
    177 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    186 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    662 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    919.8 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    283.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3636 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    293 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    681 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3469 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1997 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 8456 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 252 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Lecsöpögtetjük a meggykompótot, a levét fölfogjuk egy edénybe.
  2. A margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot jól fölhabosítjuk, és egyesével hozzákeverjük a 4 tojást.
  3. Amikor már jó habos, akkor a sütőporral elkevert lisztet és a tejet is hozzákeverjük.
  4. Kb. a fele tésztamennyiséget belekenjük egy sütőpapírral kibélelt, gáztepsi nagyságú formába, a tészta másik feléhez adunk 2 evőkanál rumot és egy evőkanál kakaót.
  5. Miután összekevertük, egyenletesen rákenjük a világos tészta tetejére. A már lecsöpögtetett meggyet egyenletesen elosztjuk rajta, egy kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
  6. 180 fokon kb. 35 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Meggykrém

  1. 500 ml meggylevet az 1 csomag vaníliás pudinggal a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  2. A meggylé édes, így én nem tettem bele cukrot, de ízlés szerint még édesíthető.
  3. Az elkészített meggypudingot egyenletesen a már kisült tésztára kenjük.

Vajkrém

  1. 500 ml tejet 1 csomag vaníliás pudinggal és a 3 evőkanál cukorral a csomagoláson megjelölt módon elkészítjük.
  2. Frissen tartó fóliával közvetlenül a pudingot letakarjuk, és hűtjük.
  3. Amikor már kihűlt a puding, akkor a margarint és a vajat jól fölhabosítjuk, majd kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
  4. A tészta tetejére nagyon egyenletesen rákenjük. Kb. 30 percet hűtőben tároljuk.

Tetejére

  1. A tej- és étcsokibevonót vízgőz fölött 3 evőkanál étolajjal együtt fölolvasztjuk, majd pár pillanatig hűtjük, nehogy a vajkrémünket fölolvasztja a tészta tetején.
  2. Sütőforma mozgatásával engedjük,hogy egyenletesen elfolyjon a tészta tetején.
  3. A fehércsoki-bevonót szintén fölolvasztjuk, fél kiskanál étolajat adunk hozzá. Egy tiszta zacskóba öntjük, a zacskó sarkára nagyon kicsi lyukat vágunk, és keresztben egypár csíkot alkotunk.
  4. Majd hosszanti irányban, kés segítségével, oda-vissza húzkodással, hullámokat alkotunk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Egy klasszikus sütirecept, amivel még mindig nagyon finom ízvilágot tudunk alkotni. Nálunk most szilveszter egyik sütije volt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!