Diótetős meggyes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Laura36
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók az omlós tésztához
-
33g finomliszt121 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g tejföl13 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
67g meggy30 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
10 kcal
-
2g zsemlemorzsa7 kcal
Hozzávalók a diós tetőhöz
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
4g dió28 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2g dió14 kcal
-
1g porcukor5 kcal
Összesen
433
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók az omlós tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tejföl79 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
400g meggy180 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
57 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Hozzávalók a diós tetőhöz
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
26g dió170 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
13g dió85 kcal
-
7g porcukor27 kcal
Összesen
2600
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
Hozzávalók az omlós tésztához
-
19.9g finomliszt73 kcal
-
12g vaj86 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
0g só0 kcal
-
4g tejföl8 kcal
Hozzávalók a töltelékhez
-
39.9g meggy18 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
0g rumaroma0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
Hozzávalók a diós tetőhöz
-
8g tojásfehérje4 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
2.6g dió17 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
1.3g dió8 kcal
-
0.7g porcukor3 kcal
Összesen
261
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 78.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 196 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 155 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
433
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 46.5 g
Zsír
-
Összesen 139.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 499 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1372.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 584 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.7 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 469.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1177 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 256 mg
-
Retinol - A vitamin: 928 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 2994 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 568 micro
Összesen
2600
kcal
- 5% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 13.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 136.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
261
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók az omlós tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
12 dkg vaj
-
1 teáskanál sütőpor
-
1 ek cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 csipet só
-
2 ek tejföl
Hozzávalók a töltelékhez
-
40 dkg meggy
-
2 ek cukor
-
5 csepp rumaroma
-
fahéj ízlés szerint
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
1 ek zsemlemorzsa
Hozzávalók a diós tetőhöz
-
2 db tojásfehérje
-
3 ek cukor
-
1 csapott ek finomliszt
-
1 kk citromlé
-
1 ek porcukor
Elkészítés
Hozzávalók az omlós tésztához
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd az összes többi hozzávalóval együtt jól gyúrható tésztát gyúrunk. (A tejfölt fokozatosan addig adagoljuk, amíg el nem érjük ezt az állagot.)
- Amíg elkészítjük a tölteléket, alufóliában tegyük pihenni a hűtőbe.
Hozzávalók a töltelékhez
- A kimagozott meggyet a cukorral főzni kezdjük, és annyi meggylevet hagyunk rajta, hogy picit ellepje (nem kell teljesen ellepnie, mert főzés közben is levet enged).
- Ízesítjük rumaromával és fahéjjal, és folyamatosan kevergetve felforraljuk.
- Ekkor hozzáadjuk a keményítőt, és jól összeforraljuk.
- Félrehúzzuk, és kicsit hűlni hagyjuk.
Hozzávalók a diós tetőhöz
- A tojásfehérjét a cukorral és a citrommal kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a darált diót és a lisztet is.
- Elkezdhetjük a sütemény összeállítását: az omlós tésztát kivesszük a hűtőből, és kör alakúra nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kerek piteformát, és forma oldalára is rányomkodjuk a tésztát.
- Rászórjuk a zsemlemorzsát, és erre jöhet a meggyes töltelék.
- A meggyre rásimítjuk a dióhabot, végül megszórjuk a durvára vágott dióval és a porcukorral.
- 175 fokon kb. 60 percig sütjük úgy, hogy az első negyed óra után teszünk a tetejére egy darab alufóliát, hogy nehogy megégjen a dió a tetején.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 166
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 8321
- Feltöltés dátuma: 2018. február 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Laura36
77 recept
Önmagában is nagyon szeretjük a meggyes pitét. Persze az igazi, ízes meggyes pitét, amiben nem kell nagyítóval keresni a tölteléket. A diós réteggel a tetején pedig igazán különleges és finom pitét tudunk produkálni.