r
Nosalty Logó

Diós-túrós leveles tészta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
"Inom"
Diós-túrós leveles tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 5257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    775.4 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    298 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    292 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 877 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    360.5 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4652.4 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    808 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    394 mg
  • Foszfor
    1781 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.1 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    288 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1790 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 5257 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.4 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a túróval, sóval, sütőporral és a vajdarabokkal, majd sima tésztává gyúrjuk.
  2. Lisztezett deszkára tesszük, nyújtjuk, összehajtjuk, majd hűtőbenpihentetjük 20 percet, aztán még megismételjük a hajtogatást kétszer.
  3. A tejben megfőzzük a diót a cukorral, majd hozzákeverjük a lekvárt és a citromhéjat.
  4. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk úgy, hogy a szélessége 30 cm-nyi legyen.
  5. Hosszában kettévágjuk, a diót rákenjük az egyik lapra úgy, hogy az alsó és felső szélein szabadon hagyunk 2-2 cm-t.
  6. Befedjük a másik tésztacsíkkal, széleit lenyomkodjuk, a tésztát a nyújtófával a töltelékre nyomkodjuk.
  7. 4 cm-es darabokra vágjuk, s a közepüket teljesen átvágjuk, majd az egyik végét áthúzzuk a nyíláson.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4133
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 27.

Ajánló

Ha valaki édesebb szájú, nem árt, ha a tésztába is tesz egy kis cukrot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Összegyűjtött receptkártyáim egyike. Ízletes nasi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...