Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 27% Zsír
A rántott sajthoz
-
75g trappista sajt264 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g dió65 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
8g zsemlemorzsa30 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
A sárgarépás burgonyapüréhez
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 27% Zsír
A rántott sajthoz
-
300g trappista sajt1056 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g dió262 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
20g tejföl40 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
30g zsemlemorzsa119 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
A sárgarépás burgonyapüréhez
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 27% Zsír
A rántott sajthoz
-
16.3g trappista sajt57 kcal
-
6g tojás8 kcal
-
2.2g dió14 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.1g tejföl2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.3g finomliszt12 kcal
-
1.6g zsemlemorzsa6 kcal
-
13.8g napraforgó olaj122 kcal
A sárgarépás burgonyapüréhez
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.6 g
Zsír
-
Összesen 109.3 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1747.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 591 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 491 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 223.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 947 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 78 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 386 micro
-
α-karotin 2321 micro
-
β-karotin 5580 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 307 micro
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.4 g
Zsír
-
Összesen 437.1 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 169 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 119 g
-
Koleszterin 893 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6991 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 110 mg
-
Kálcium 2362 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 320 mg
-
Foszfor 1963 mg
-
Nátrium 2208 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.9 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 892.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3790 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 110 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 142 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 312 micro
-
Kolin: 463 mg
-
Retinol - A vitamin: 1544 micro
-
α-karotin 9284 micro
-
β-karotin 22320 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 1230 micro
- 7% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 379.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 504 micro
-
β-karotin 1211 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Hozzávalók
A rántott sajthoz
-
30 dkg trappista sajt
-
2 db tojás
-
4 dkg dió
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 ek tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
6 csapott ek finomliszt
-
6 teáskanál zsemlemorzsa
-
3 dl napraforgó olaj
A sárgarépás burgonyapüréhez
-
75 g tejföl
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A rántott sajthoz
- A sajtot nyolc szeletre vágjuk, majd a szeleteket félbevágjuk.
- A tojásokat szétválasztjuk és 1 tojás sárgáját félreteszünk.
- A megmaradt tojást és fehérjét 1evőkanál vízzel habosra keverjük.
- A tojás félretett sárgáját összekeverjük a dióbéllel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával ízesítjük.
- Mindegyik sajtszeletet bekenjük a diós krémmel és összeforgatnuk egyet-egyet.
- Lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk.
- Majd újra tojásba és morzsába meghempergetjük.
- Felforrósított olajban megsütjük.
- A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük.
- Ízlés szerint ízesítjük. Tejföllel, vajjal habosra keverjük és máris tálalható.
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13397
- Feltöltés dátuma: 2009. október 30.
Ajánló
Régebben, vidéki viszonylatban nem volt egyetlen ház sem szinte, ahol ne lett volna diófa. Szépségén kívül, természetesen igen fontos táplálék a termése, amely minden korosztály számára ajánlott. A dió az egyik legismertebb és legtöbbet fogyasztott olajos mag. Magyarországon legtöbben süteménybe sütve fogyasztják, de igazán nyersen a legjobb az egészség szempontjából. Aki teheti, fogyasszon belőle minden nap 4-5 szemet. A benne lévő esszenciális zsírsavaknak köszönhetően rendszeres fogyasztás esetén a vérnyomását rendben tartja és megelőzi a szívproblémákat.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A recept a Nagy Ízvadászat a 24 Óra gasztronómiai sorozatának receptversenyére készült Ovo-lakto vegetáriánus recept. . A fotót E.Nagy Lajos készítette és a kép internetes közléséhez hozzájárult.