r
Nosalty Logó

Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártika és Feri
Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A rántott sajthoz

A sárgarépás burgonyapüréhez

Összesen 1265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A rántott sajthoz

A sárgarépás burgonyapüréhez

Összesen 5055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A rántott sajthoz

A sárgarépás burgonyapüréhez

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    109.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1747.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    552 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    947 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    2321 micro
  • β-karotin
    5580 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 1265 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.4 g

Zsír

  • Összesen
    437.1 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    119 g
  • Koleszterin
    893 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6991 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    2362 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    2208 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3790 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    110 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1544 micro
  • α-karotin
    9284 micro
  • β-karotin
    22320 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 5055 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    379.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    504 micro
  • β-karotin
    1211 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A rántott sajthoz

A sárgarépás burgonyapüréhez

Elkészítés

A rántott sajthoz

  1. A sajtot nyolc szeletre vágjuk, majd a szeleteket félbevágjuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk és 1 tojás sárgáját félreteszünk.
  3. A megmaradt tojást és fehérjét 1evőkanál vízzel habosra keverjük.
  4. A tojás félretett sárgáját összekeverjük a dióbéllel és a tejföllel. Sózzuk, borsozzuk és zúzott fokhagymával ízesítjük.
  5. Mindegyik sajtszeletet bekenjük a diós krémmel és összeforgatnuk egyet-egyet.
  6. Lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk.
  7. Majd újra tojásba és morzsába meghempergetjük.
  8. Felforrósított olajban megsütjük.
  9. A püréhez a burgonyát a sárgarépával együtt sós vízben puhára főzzük, majd áttörjük.
  10. Ízlés szerint ízesítjük. Tejföllel, vajjal habosra keverjük és máris tálalható.
  11. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  12. CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13397
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 30.

Ajánló

Régebben, vidéki viszonylatban nem volt egyetlen ház sem szinte, ahol ne lett volna diófa. Szépségén kívül, természetesen igen fontos táplálék a termése, amely minden korosztály számára ajánlott. A dió az egyik legismertebb és legtöbbet fogyasztott olajos mag. Magyarországon legtöbben süteménybe sütve fogyasztják, de igazán nyersen a legjobb az egészség szempontjából. Aki teheti, fogyasszon belőle minden nap 4-5 szemet. A benne lévő esszenciális zsírsavaknak köszönhetően rendszeres fogyasztás esetén a vérnyomását rendben tartja és megelőzi a szívproblémákat.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével
Mártika és Feri 107 recept

A recept a Nagy Ízvadászat a 24 Óra gasztronómiai sorozatának receptversenyére készült Ovo-lakto vegetáriánus recept.  . A fotót E.Nagy Lajos készítette és a kép internetes közléséhez hozzájárult.  

Hozzávalók

A rántott sajthoz

A sárgarépás burgonyapüréhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...