Diós-mézes-tejszínes-gyümölcsös torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3g barna cukor10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g dió49 kcal
-
2g víz0 kcal
-
9 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Krém
-
63g habtejszín183 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
2g porcukor7 kcal
-
10 kcal
-
3g pudingpor10 kcal
-
21 kcal
-
10 kcal
Összesen
533
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
20g barna cukor76 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g dió392 kcal
-
16g víz0 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Krém
-
500g habtejszín1460 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
14g porcukor54 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g pudingpor76 kcal
-
60g sárgabarackdzsem167 kcal
-
200g erdei gyümölcs mix82 kcal
Összesen
4253
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 27% Zsír
Tészta
-
20.7g tojás26 kcal
-
3.8g finomliszt14 kcal
-
1.3g barna cukor5 kcal
-
2.5g cukor10 kcal
-
3.8g dió25 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Krém
-
31.3g habtejszín91 kcal
-
15.6g mascarpone63 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
1.3g vaníliás cukor5 kcal
-
1.3g pudingpor5 kcal
-
3.8g sárgabarackdzsem10 kcal
-
12.5g erdei gyümölcs mix5 kcal
Összesen
266
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 338.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 233 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 122 mg
-
Retinol - A vitamin: 229 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
533
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.5 g
Zsír
-
Összesen 332.4 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 65 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2705.3 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 117 mg
-
Kálcium 606 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1167 mg
-
Nátrium 613 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 238.1 g
-
Cukor 140 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 584.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1860 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 353 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 974 mg
-
Retinol - A vitamin: 1835 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 307 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1477 micro
Összesen
4253
kcal
- 6% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 20.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 73 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 92 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
4 ek finomliszt
-
2 ek barna cukor
-
4 ek cukor
-
2 ek víz
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
-
1 kávéskanál fahéj
-
1 csipet só
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 ek narancshéj
Krém
-
5 dl habtejszín
-
250 g mascarpone
-
2 ek porcukor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
3 ek sárgabarackdzsem
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal, a barna cukorral és a vízzel fehéredésig. A tojásfehérjét elkezdjük csipet sóval felverni, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgájába mehetnek a száraz hozzávalók. Alaposan keverjük át.
- Majd veszünk ki a habból és fellazítjuk a tésztát, a többi habot pedig apránként körkörös mozdulattal beleforgatjuk a piskótatésztába. Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, kibéleljük méretre vágott sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és elsimítjuk. 180 C fokos sütőbe toljuk 25-30 percre tűpróbáig. Rácson hagyjuk kihűlni.
Krém
- Amíg sül a diós torta, addig elkészítjük a tejszínes-vaníliás mascarponekrémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral, és a pudingporral habosra.
- Majd a mascarponekrémet a tejszín felével fellazítjuk, a másik felét a tejszínhabnak csillagcsöves habzsákba szedjük a díszítéshez. A kihűlt tortát három részre vágjuk, 3 karikára.
- Tortatartóra tesszük az első karikát, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel, majd a tejszínes mascarponekrémmel elsimítjuk. Befedjük a harmadik lappal, és a tetejét és az oldalát kidíszítjük a tejszínnel: habrózsákat nyomunk a torta tetejére.
- Az oldalát is dísztjük tejszíncsíkokkal. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük. Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen, majd utána szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 3
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 140
- Feltöltés dátuma: 2023. január 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
120 recept