r
Nosalty Logó

Diós-mézes-tejszínes-gyümölcsös torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
Diós-mézes-tejszínes-gyümölcsös torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 4253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    338.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 533 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.5 g

Zsír

  • Összesen
    332.4 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2705.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1167 mg
  • Nátrium
    613 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    974 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1835 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1477 micro
Összesen 4253 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal, a barna cukorral és a vízzel fehéredésig. A tojásfehérjét elkezdjük csipet sóval felverni, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes kemény habbá verjük. A kikevert tojássárgájába mehetnek a száraz hozzávalók. Alaposan keverjük át.
  2. Majd veszünk ki a habból és fellazítjuk a tésztát, a többi habot pedig apránként körkörös mozdulattal beleforgatjuk a piskótatésztába. Egy 24 cm-es tortaforma alját kikenjük olajjal, kibéleljük méretre vágott sütőpapírral, beleöntjük a tésztát és elsimítjuk. 180 C fokos sütőbe toljuk 25-30 percre tűpróbáig. Rácson hagyjuk kihűlni.

Krém

  1. Amíg sül a diós torta, addig elkészítjük a tejszínes-vaníliás mascarponekrémet. A tejszínt kemény habbá verjük, a mascarponét kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral, és a pudingporral habosra.
  2. Majd a mascarponekrémet a tejszín felével fellazítjuk, a másik felét a tejszínhabnak csillagcsöves habzsákba szedjük a díszítéshez. A kihűlt tortát három részre vágjuk, 3 karikára.
  3. Tortatartóra tesszük az első karikát, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel, majd a tejszínes mascarponekrémmel elsimítjuk. Befedjük a harmadik lappal, és a tetejét és az oldalát kidíszítjük a tejszínnel: habrózsákat nyomunk a torta tetejére.
  4. Az oldalát is dísztjük tejszíncsíkokkal. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük. Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen, majd utána szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 140
  • Feltöltés dátuma: 2023. január 04.

Receptkategóriák

Diós-mézes-tejszínes-gyümölcsös torta
Szekeres Lajosné Klári 120 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...