Diós-meggyes torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
4g nádcukor14 kcal
-
4g cukor15 kcal
-
4g víz0 kcal
-
8g dió49 kcal
-
0g só0 kcal
-
9 kcal
-
19g meggybefőtt14 kcal
-
5 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
21 kcal
-
25g tej14 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
19g meggybefőtt14 kcal
-
14 kcal
Összesen
481
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
330g tojás415 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
30g nádcukor114 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
32g víz0 kcal
-
60g dió392 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
171 kcal
-
200g tej112 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
150g meggybefőtt108 kcal
-
40g sárgabarackdzsem111 kcal
Összesen
3834
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tészta
-
19.1g tojás24 kcal
-
5.2g finomliszt19 kcal
-
1.7g nádcukor7 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
-
1.9g víz0 kcal
-
3.5g dió23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
8.7g meggybefőtt6 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Krém
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
11.6g tej6 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
23.2g habtejszín68 kcal
-
8.7g meggybefőtt6 kcal
-
2.3g sárgabarackdzsem6 kcal
Összesen
222
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 25.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.7 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 198 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 120 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 185 micro
Összesen
481
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 69.9 g
Zsír
-
Összesen 203.3 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 41 g
-
Koleszterin 1524 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2925.7 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 776 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1138 mg
-
Nátrium 680 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 437.8 g
-
Cukor 261 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 536.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1581 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 239 micro
-
Kolin: 958 mg
-
Retinol - A vitamin: 1561 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 247 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1482 micro
Összesen
3834
kcal
- 6% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 88 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 31.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 90 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
6 db tojás
-
6 ek finomliszt
-
3 ek nádcukor
-
3 ek cukor
-
4 ek víz
-
1 csipet só
-
2 teáskanál napraforgó olaj
-
2 teáskanál vaníliás cukor
-
2 kávéskanál sütőpor
Krém
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
2 dl tej
-
4 dl habtejszín
-
2 ek sárgabarackdzsem
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük a csipet sóval, amikor felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A tojássárgákat fehéredésig felverjük a cukorral, a vízzel, az olajjal, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet, belekeverjük a darált diót .
- A felvert tojásfehérje negyedét kivesszük és fellazítjuk a tésztát. A maradék habot apránként beleforgatjuk körkörös mozdulatokkal a piskótamasszába, hogy ne törjön össze. A kimagozott meggyet a tetejére tesszük.
- Egy 24 cm-es tortaformát kikenjük olajjal és kibéleljük az alját sütőpapírral és beleöntjük a piskótamasszát. 180 C fokon légkeveréses sütőbe toljuk 25 percre, tűpróbával ellenőrizzük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Krém
- Amíg hűl a diós piskóta, addig elkészítjük kémet. A pudingport kikeverjük fél deci dl hideg tejjel, a 2 dl tejet a cukorral ferrorraljuk, majd a kikevert pudingra öntjük. Visszatesszük a tűzre állandó keverés mellett, amíg besűrűsödik.
- Majd levesszük a tűzről és befedjük fóliával, hogy ne bőrösödjön be. A tejszínt felverjük kemény habbá. Ha a puding langyosra hűlt, akkor a tejszín felével fellazítjuk a vaníliás pudingot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 327
- Feltöltés dátuma: 2022. december 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept