Diós meggyes csokis süti
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
29g joghurt18 kcal
-
38g cukor148 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
25g rétesliszt91 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
42g meggy19 kcal
-
17g dió109 kcal
-
19 kcal
A tetejére
-
17g tortabevonó91 kcal
-
5g margarin36 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
175g joghurt107 kcal
-
230g cukor890 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g rétesliszt546 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
250g meggy113 kcal
-
100g dió654 kcal
-
21g csokoládéforgács115 kcal
A tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
30g margarin215 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
A tésztához
-
12.5g joghurt8 kcal
-
16.4g cukor64 kcal
-
7.9g tojás10 kcal
-
6.1g napraforgó olaj54 kcal
-
10.7g finomliszt39 kcal
-
10.7g rétesliszt39 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
17.8g meggy8 kcal
-
7.1g dió47 kcal
-
1.5g csokoládéforgács8 kcal
A tetejére
-
7.1g tortabevonó39 kcal
-
2.1g margarin15 kcal
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 38.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 455.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 86 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.2 g
-
Cukor 53 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 77.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 130 micro
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 72.7 g
Zsír
-
Összesen 230.8 g
-
Telített zsírsav 51 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 77 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 90 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2732.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 516 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 454 mg
-
Foszfor 1312 mg
-
Nátrium 265 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 583.1 g
-
Cukor 319 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 467.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 595 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 252 micro
-
Kolin: 399 mg
-
Retinol - A vitamin: 433 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1968 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 779 micro
- 5% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 195 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 19 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.6 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 33.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 140 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- Egy tálba öntjük a pohár joghurtot (a joghurtos poharat kimossuk, szárazra töröljük), hozzáütjük a 2 egész tojást, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. Tovább keverjük, hogy a cukor szinte elolvadjon és szép sima legyen, közben hozzáadjuk az olajat is, azzal is összekeverjük. Amikor már jó, hozzáadjuk az evőkanálnyi csokilapokat, és elkeverjük.(Én ki szoktam egészíteni egy másik pohár joghurtból csordultig, mert a többi hozzávalóból is annyit számolok. Ha nem egészítjük ki, akkor csak addig kell tenni a joghurtos pohárral mért hozzávalókat, amennyi a joghurt volt.)
- A kétféle lisztet és a kakaóport egy tálba leszitáljuk, hozzáadjuk a szódabikarbónát, összekeverjük a száraz hozzávalókat,majd apránként adagoljuk a folyékony részhez, habverővel simára keverjük az egészet.
- A tepsit kikenjük margarinnal,megszórjuk liszttel, és a masszát beleöntjük, elegyengetjük. A kimagozott meggyet és adurvára vágott diót a tetejére szórjuk, és mehet az előmelegített sütőbe. A tepsit a gázsütő középső polcára kell helyezni, a legalsó polcon esetleg megéghet.Kb. 25-30 perc után tűpróba, ha megsült, lekapcsoljuk a gázt, és benne hagyjuk még 10 percig. Asütőből kivesszük, és hideg kőre tesszük (lehetőleg úgy, hogy ne lépjünk bele).
- Közben elkészítjük a csokoládémázat: a csokoládét és a margarint gőz fölött megolvasztjuk, egyneművé keverjük.
- Amikor a sütemény teljesen kihűlt, a csokoládémázzal bevonjuk, hagyjuk megdermedni. Amikor a csokimáz megdermedt, fogyasztható.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 40x29
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 243
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 28678
- Feltöltés dátuma: 2013. február 06.
Ajánló
Ez a mennyiség egy kisebb tepsihez való, de én nagy tepsit használok, mert nem szeretjük a nagyon vastag süteményt, és így vendégeknek is szervírozhatóbb. Általában egyfalatos kockákra vágom, hogy ne kelljen beleharapni, csak be kell kapni. A meggy és a dió nem száll le az aljára, csak egy kicsit lesz lejjebb, mielőtt a csokimázat ráöntjük, kilátszik a dió is és meggy is, és nem lesz teljesen sima a teteje, nekünk így tetszik, olyan hepe-hupásan. Általában cukorban érlelt, lecsepegtetett meggyet szoktam használni. Meggyszezonban 1 kg kimagozott meggyhez 60 dkg cukrot számolok, hagyom, hogy levet eresszen, és leszűröm, üvegekbe téve a tetejét lezárom cukorral. Évekig eláll. Tartósítószer nincs benne! Természetesen friss gyümölcsökkel is készíthető.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ezt a receptet legalább 20-25 éve egy nagyon kedves, régi kolléganőmtől kaptam, én csak Pogány Évi sütijének emlegetem. Tulajdonképpen meggyen és dión kívül bármi mehet bele, amilyen gyümölcsöt szeretünk. Ha nem felejtem el - és van itthon - citrom vagy narancs héját is reszelek bele, nagyon finom pikáns ízt ad neki, sőt néha fél citrusféle levét is belefacsarom. Kakaópor nélkül is készíthető, de tehetünk bele darálatlan mákot is. Legújabban a túravezetői értekezletekre szoktam sütni, mindenki nagy örömére.