r
Nosalty Logó

Diós marlenka tökéletes karamellel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós marlenka tökéletes karamellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Krém

Összesen 1599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Krém

Összesen 9583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tészta

Karamellkrém

Krém

Összesen 312 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    607 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    580 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 1599 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121.8 g

Zsír

  • Összesen
    525.8 g
  • Telített zsírsav
    176 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    867 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4677.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1665 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    466 mg
  • Foszfor
    1516 mg
  • Nátrium
    787 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1105.4 g
  • Cukor
    612 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    361 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3640 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    326 micro
  • Kolin:
    483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3483 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1880 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 9583 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Tészta

Karamellkrém

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. Egy olyan nagyobb tálat válasszunk, amit vízgőz fölé tudunk tenni! A margarint, a mézet, a porcukrot és a tojásokat vízgőz fölött keverjük egybe.
  2. A szódabikarbónára öntsük rá a fél evőkanál 20%-os ecetet, pezsegtessük ki. Majd adjuk a mézes masszához.
  3. A lisztet adjuk hozzá, és gyúrjunk egynemű tésztát. Osszuk 6 egyenlő részre. Sütőpapíron minden lapot nyújtsunk kb. 35x24cm nagyságúra és süssük ki. Egy lapot 7-8 percig 180 C-fokon.
  4. Állítsuk össze a süteményt. Minden lapot kenjünk meg egységesen. A legfelső lapra is tegyünk krémet.
  5. A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és díszítsük vele a süteményt. A lapok puhulásáig tegyük hűtőbe, kb. 1 napra. Utána kínáljuk. Jó étvágyat!!

Karamellkrém

  1. A cukrot egy tálban felolvasztjuk. Mikor megfelelőnek látjuk, hozzáadjuk a vajat, amivel folytonosan 1 percig keverni kezdjük.(ezzel a karamell már nem barnul tovább!)
  2. Amikor a cukrot olvasztani kezdjük, közben a tej és tejszín keverékét odatesszük forralni. A vaj keverése után hozzáöntjük, az időközben forralt tejes keveréket.
  3. Visszatesszük a tűzre, és csendesen forraljuk, közben kavargatjuk. Mikor elég sűrű,(kb. 45 perc)levesszük a tűzről.
  4. Időnként keverjük meg, hogy szép sima krémünk legyen!! Hűvös helyre tesszük. Hetekig eláll!!

Krém

  1. A vaníliás pudingport elkeverjük a vaníliás cukorral. Felöntjük a tejjel, és egyfolytában keverve lassú tűzön besűrítjük.
  2. Kis hűlés után, hozzákeverjük a darált diót.
  3. Mikor langyos, akkor pedig a vajjal keverjük jól el.
  4. Aztán amikor teljesen kihűlt, a karamellel alaposan mixeljük össze. Masszív krémet fogunk kapni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x24
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 776
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 08.

Ajánló

A karamellt előző napokban is el tudjuk készíteni, sőt magát a krémet is elkészíthetjük hamarabb, így már csak a lapokra kell időt szánnunk!!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütemény elkészítése nem bonyolult, itt a hosszabb idő a várakozás, hogy kellően megpuhuljon és végre felvághassuk!! A drágám megjegyezte, hogy ezt mindenkinek meg kell kóstolnia.... :-)))

Hozzávalók

Tészta

Karamellkrém

Krém

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...