Diós marlenka tökéletes karamellel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
25g porcukor97 kcal
-
17g margarin120 kcal
-
13g méz38 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0 kcal
-
0g ecet0 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
10g étcsokoládé55 kcal
-
12 kcal
Karamellkrém
-
50g cukor194 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
20g tej11 kcal
-
37g habtejszín107 kcal
Krém
Összesen
1599
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
150g porcukor581 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
75g méz228 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
60g étcsokoládé328 kcal
-
71 kcal
Karamellkrém
-
300g cukor1161 kcal
-
120g vaj860 kcal
-
120g tej67 kcal
-
220g habtejszín642 kcal
Krém
-
135g vaníliás pudingpor514 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
900g tej504 kcal
-
150g margarin1076 kcal
-
150g dió981 kcal
Összesen
9583
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tészta
-
4.9g porcukor19 kcal
-
3.3g margarin23 kcal
-
2.4g méz7 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
14.7g finomliszt53 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
Karamellkrém
-
9.8g cukor38 kcal
-
3.9g vaj28 kcal
-
3.9g tej2 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
Krém
-
4.4g vaníliás pudingpor17 kcal
-
0.7g vaníliás cukor3 kcal
-
29.3g tej16 kcal
-
4.9g margarin35 kcal
-
4.9g dió32 kcal
Összesen
312
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 20.3 g
Zsír
-
Összesen 87.6 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 145 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 779.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 253 mg
-
Nátrium 131 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 184.2 g
-
Cukor 102 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 607 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 43 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 580 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 313 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 100 micro
Összesen
1599
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 121.8 g
Zsír
-
Összesen 525.8 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 172 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 144 g
-
Koleszterin 867 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4677.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 201 mg
-
Kálcium 1665 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 466 mg
-
Foszfor 1516 mg
-
Nátrium 787 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1105.4 g
-
Cukor 612 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 361 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3640 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 258 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 326 micro
-
Kolin: 483 mg
-
Retinol - A vitamin: 3483 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1880 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 600 micro
Összesen
9583
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 152.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 119 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 61 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
312
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
15 dkg porcukor
-
10 dkg margarin
-
3 ek méz
-
2 db tojás
-
0.5 ek ecet
-
45 dkg finomliszt
-
6 dkg étcsokoládé
-
1 ek napraforgó olaj
Karamellkrém
-
30 dkg cukor
-
12 dkg vaj
-
120 ml tej
-
220 ml habtejszín
Krém
-
3 csomag vaníliás pudingpor
-
2 csomag vaníliás cukor
-
9 dl tej
-
15 dkg margarin
-
15 dkg dió
Elkészítés
Tészta
- Egy olyan nagyobb tálat válasszunk, amit vízgőz fölé tudunk tenni! A margarint, a mézet, a porcukrot és a tojásokat vízgőz fölött keverjük egybe.
- A szódabikarbónára öntsük rá a fél evőkanál 20%-os ecetet, pezsegtessük ki. Majd adjuk a mézes masszához.
- A lisztet adjuk hozzá, és gyúrjunk egynemű tésztát. Osszuk 6 egyenlő részre. Sütőpapíron minden lapot nyújtsunk kb. 35x24cm nagyságúra és süssük ki. Egy lapot 7-8 percig 180 C-fokon.
- Állítsuk össze a süteményt. Minden lapot kenjünk meg egységesen. A legfelső lapra is tegyünk krémet.
- A csokoládét olvasszuk fel vízgőz fölött, és díszítsük vele a süteményt. A lapok puhulásáig tegyük hűtőbe, kb. 1 napra. Utána kínáljuk. Jó étvágyat!!
Karamellkrém
- A cukrot egy tálban felolvasztjuk. Mikor megfelelőnek látjuk, hozzáadjuk a vajat, amivel folytonosan 1 percig keverni kezdjük.(ezzel a karamell már nem barnul tovább!)
- Amikor a cukrot olvasztani kezdjük, közben a tej és tejszín keverékét odatesszük forralni. A vaj keverése után hozzáöntjük, az időközben forralt tejes keveréket.
- Visszatesszük a tűzre, és csendesen forraljuk, közben kavargatjuk. Mikor elég sűrű,(kb. 45 perc)levesszük a tűzről.
- Időnként keverjük meg, hogy szép sima krémünk legyen!! Hűvös helyre tesszük. Hetekig eláll!!
Krém
- A vaníliás pudingport elkeverjük a vaníliás cukorral. Felöntjük a tejjel, és egyfolytában keverve lassú tűzön besűrítjük.
- Kis hűlés után, hozzákeverjük a darált diót.
- Mikor langyos, akkor pedig a vajjal keverjük jól el.
- Aztán amikor teljesen kihűlt, a karamellel alaposan mixeljük össze. Masszív krémet fogunk kapni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x24
- Sütés ideje: 8 perc
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 801
- Feltöltés dátuma: 2021. december 08.
Ajánló
A karamellt előző napokban is el tudjuk készíteni, sőt magát a krémet is elkészíthetjük hamarabb, így már csak a lapokra kell időt szánnunk!!!!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1115 recept
A sütemény elkészítése nem bonyolult, itt a hosszabb idő a várakozás, hogy kellően megpuhuljon és végre felvághassuk!! A drágám megjegyezte, hogy ezt mindenkinek meg kell kóstolnia.... :-)))