r
Nosalty Logó

Diós-mákos aranygaluska-rózsák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-mákos aranygaluska-rózsák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

Összesen 933 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

Összesen 3735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 933 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5467.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2248 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 3735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük az élesztővel és 1 kk cukorral. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A liszttel elkeverjük a tojást, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a langyos tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Továbbá a mázhoz

  1. Majd lisztezett deszkán vastagra kinyújtjuk, nagyobb gömböket formálunk a fele masszából, megmártjuk az olajban, utána fele-fele arányban dióban és mákban megforgatjuk a tésztát.
  2. Kivajazott muffin formákba rakjuk.
  3. A másik fele tésztából pici gömböket formázunk, előbb olajba, majd dióban és mákban meghempergetjük.
  4. A kis gömböket rózsa formában próbáljuk -az előzőleg muffin papírba rakott- tésztára tenni.
  5. A közepében próbáljunk az ujjunkkal egy lyukat nyomni, később ide jön a krém.
  6. Előmelegített sütőben kisütjük.

A sodóhoz

  1. A sodóhoz a tejet felforraljuk.
  2. Kevés tejben elkeverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot csomómentesre, és a felforrt tejhez adjuk, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
  3. A kihűlt rózsákat megtöltjük a langyos krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2917
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit akartam újítani az aranygaluskán. Elég sűrű krém kell hozzá, én a tetejére tettem csak belőle.

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...