r
Nosalty Logó

Diós-mákos aranygaluska-rózsák

NS
Diós-mákos aranygaluska-rózsák
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

933
Kalória
24.8g
Fehérje
103.6g
Szénhidrát
47.5g
Zsír
36g
Víz
161g
Koleszterin
9.8g
Élelmi rost
29.2g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

Összesen 933 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

Összesen 3735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Továbbá a mázhoz

A sodóhoz

Összesen 283 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    47.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 933 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.1 g

Zsír

  • Összesen
    190 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5467.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2248 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    606 mg
  • Foszfor
    1996 mg
  • Nátrium
    390 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    414.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    740 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    320 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    749 micro
Összesen 3735 kcal
  • 12% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 283 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük az élesztővel és 1 kk cukorral. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  2. A liszttel elkeverjük a tojást, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a langyos tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük.

Továbbá a mázhoz

  1. Majd lisztezett deszkán vastagra kinyújtjuk, nagyobb gömböket formálunk a fele masszából, megmártjuk az olajban, utána fele-fele arányban dióban és mákban megforgatjuk a tésztát.
  2. Kivajazott muffin formákba rakjuk.
  3. A másik fele tésztából pici gömböket formázunk, előbb olajba, majd dióban és mákban meghempergetjük.
  4. A kis gömböket rózsa formában próbáljuk -az előzőleg muffin papírba rakott- tésztára tenni.
  5. A közepében próbáljunk az ujjunkkal egy lyukat nyomni, később ide jön a krém.
  6. Előmelegített sütőben kisütjük.

A sodóhoz

  1. A sodóhoz a tejet felforraljuk.
  2. Kevés tejben elkeverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot csomómentesre, és a felforrt tejhez adjuk, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
  3. A kihűlt rózsákat megtöltjük a langyos krémmel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Kicsit akartam újítani az aranygaluskán. Elég sűrű krém kell hozzá, én a tetejére tettem csak belőle.

Nosalty stories

További receptek

Málnás aranygaluska

Az aranygaluska egy igazán klasszikus kedvenc: cukros dióba forgatott, egybe sütött, kelt tésztás gombóchalom. Az egyik legkirályibb édesség, ami már ránézésre is olyan, mint egy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...