Diós-mákos aranygaluska-rózsák
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 12% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
50g tej28 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
5g cukor19 kcal
Továbbá a mázhoz
-
25g dió164 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
25g mák131 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
A sodóhoz
-
75g tej42 kcal
-
10 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
5g cukor19 kcal
Összesen
933
kcal
- 12% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
200g tej112 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g cukor77 kcal
Továbbá a mázhoz
-
100g dió654 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
100g mák525 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A sodóhoz
-
300g tej168 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
20g cukor77 kcal
Összesen
3735
kcal
- 12% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
15.1g tej8 kcal
-
22.7g finomliszt83 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
3.8g friss élesztő4 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
Továbbá a mázhoz
-
7.6g dió49 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
7.6g mák40 kcal
-
3.2g napraforgó olaj28 kcal
A sodóhoz
-
22.7g tej13 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
2.3g finomliszt8 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
Összesen
283
kcal
- 12% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 47.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 161 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1367 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 562 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 151 mg
-
Foszfor 499 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 103.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 36 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 143 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 187 micro
Összesen
933
kcal
- 12% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 99.1 g
Zsír
-
Összesen 190 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 96 g
-
Koleszterin 644 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5467.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 172 mg
-
Kálcium 2248 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 606 mg
-
Foszfor 1996 mg
-
Nátrium 390 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.5 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 143.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 327 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 740 micro
-
Kolin: 571 mg
-
Retinol - A vitamin: 320 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 749 micro
Összesen
3735
kcal
- 12% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 17% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.5 g
Zsír
-
Összesen 14.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 413.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 170 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 10.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
283
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojás
-
5 dkg friss élesztő
-
1 ek vaj
-
2 ek cukor
Továbbá a mázhoz
A sodóhoz
-
3 dl tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
2 db tojássárgája
-
2 ek finomliszt
-
2 ek cukor
Elkészítés
A tésztához
- 1 dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük az élesztővel és 1 kk cukorral. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
- A liszttel elkeverjük a tojást, a vajat, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a langyos tejet, és lágy tésztát gyúrunk belőle.
- Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Továbbá a mázhoz
- Majd lisztezett deszkán vastagra kinyújtjuk, nagyobb gömböket formálunk a fele masszából, megmártjuk az olajban, utána fele-fele arányban dióban és mákban megforgatjuk a tésztát.
- Kivajazott muffin formákba rakjuk.
- A másik fele tésztából pici gömböket formázunk, előbb olajba, majd dióban és mákban meghempergetjük.
- A kis gömböket rózsa formában próbáljuk -az előzőleg muffin papírba rakott- tésztára tenni.
- A közepében próbáljunk az ujjunkkal egy lyukat nyomni, később ide jön a krém.
- Előmelegített sütőben kisütjük.
A sodóhoz
- A sodóhoz a tejet felforraljuk.
- Kevés tejben elkeverjük a lisztet, cukrot, tojássárgáját, vaníliás cukrot csomómentesre, és a felforrt tejhez adjuk, lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle.
- A kihűlt rózsákat megtöltjük a langyos krémmel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 28
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2923
- Feltöltés dátuma: 2013. június 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Kicsit akartam újítani az aranygaluskán. Elég sűrű krém kell hozzá, én a tetejére tettem csak belőle.