r
Nosalty Logó

Diós linzer Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Diós linzer Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 999 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 5992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    881.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.5 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 999 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.9 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    880 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5286.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    1276 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    2394 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1208.9 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    433 micro
  • Kolin:
    843 mg
  • Retinol - A vitamin:
    427 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1043 micro
Összesen 5992 kcal
  • 7% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 340 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A virágszirom kiszúrókat előkészítjük, és a tepsibe teszünk sütőpapírt.
  2. A linzernek valókat géppel összedolgozzuk, és hűtőbe tesszük 1 napra.
  3. Másnap kinyújtjuk 3 mm vastagra, és kettévesszük a tésztát.
  4. Az 1 tojást jól kikeverjük egy villával, majd ecsettel jól lekenjük az egyik lapot. Erre kerül a darált dió, és a lyukas szirommal kiszúrunk annyit, hogy párosak legyenek a tészta másik felével, ami az alja lesz. Sima szirmú kiszúróval azt is előkészítjük, és a tepsibe rakjuk sorba. A maradék tésztával addig dolgozunk, míg el nem fogy.
  5. Végül előmelegített sütőben 180 fokon gyorsan megsütjük, de ne legyen sötét. A sütő középső sínére tegyük.
  6. Hagyjuk kihűlni, majd sima csövű habzsákból a lekvárt a tésztára nyomjuk, és a diós szirmokat rányomjuk. Szikkadni tegyük száraz helyre. Lehet cukrozni is, aki szereti.
  7. Nagyon kiadós, nagyságtól függően kb. 26-32 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 17545
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós linzer Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

A legkapósabb és legegyszerűbb linzer.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...