Diós kalácskák kardamommal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
Kelt tészta
-
50g finomliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
8 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
3 kcal
-
23g tej13 kcal
-
5g habtejszín15 kcal
-
8g vaj57 kcal
Töltelék
-
25g dió164 kcal
-
5g porcukor19 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
Kenéshez
-
4g vaj29 kcal
Összesen
533
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
Kelt tészta
-
500g finomliszt1820 kcal
-
0g só0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
230g tej129 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
80g vaj574 kcal
Töltelék
-
250g dió1635 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
Kenéshez
-
40g vaj287 kcal
Összesen
5324
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
Kelt tészta
-
35.8g finomliszt130 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.4g cukor6 kcal
-
1.4g vaníliás cukor6 kcal
-
1.4g tojássárgája5 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
16.5g tej9 kcal
-
3.6g habtejszín10 kcal
-
5.7g vaj41 kcal
Töltelék
-
17.9g dió117 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliaaroma0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
7.2g habtejszín21 kcal
Kenéshez
-
2.9g vaj21 kcal
Összesen
382
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 32.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 64 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 342.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 75 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 169 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 21.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
533
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 322 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 126 g
-
Koleszterin 642 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3428 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 530 mg
-
Foszfor 1688 mg
-
Nátrium 213 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 525.7 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 217.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1318 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 611 micro
-
Kolin: 370 mg
-
Retinol - A vitamin: 1290 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 328 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
5324
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 46 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 245.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 94 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
382
kcal
Hozzávalók
Kelt tészta
-
50 dkg finomliszt
-
2 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
-
2.5 dkg friss élesztő
-
0.5 dl habtejszín
Töltelék
-
25 dkg dió
-
1 csipet só
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 dl habtejszín
Kenéshez
Elkészítés
Kelt tészta
- 0,5 dl langyos tejben, melybe tettünk 1 tk cukrot, az élesztőt felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a vaníliás cukrokat, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojássárgát, beleöntjük a langyos tejszínt, a felfuttatott élesztőt, a puha vajat, a maradék tejet, és egy sima tésztává dagasztjuk.
- Konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 kisebb, 8×15 cm-es téglalapra vágjuk. Minden téglalap közepére rakunk a töltelékből, és mint a bejglit feltekerjük.
- A kis rudakat sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe tesszük, de vigyázzunk, hogy a kellő távolság meglegyen közöttük, mert még kelni fognak. Kenjük le a tetejüket az olvasztott vajjal, így hagyjuk őket még pihenni, amíg a sütőt előmelegítjük (kb. 15-20 perc). 180 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
- Ha teljesen kihűlt, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.
Töltelék
- A diót a cukorral, sóval, a kardamommal, a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a vanília aromát és a forró tejszínt.
- Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha száraznak ítéljük, tehetünk hozzá még 1-2 teáskanál tejszínt. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg, mert kifolyik a rudacskákból.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 675
- Feltöltés dátuma: 2016. április 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Katica
169 recept
Egy habkönnyű, selymes állagú kelt tészta, igen finom, diós töltelékkel, melynek ízvilágát a kardamom még jobban kiemeli.