r
Nosalty Logó

Diós kalácskák kardamommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Diós kalácskák kardamommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 5324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

Összesen 382 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 533 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    322 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    642 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3428 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.7 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    78 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1290 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    328 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 5324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 382 kcal

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

  • 4 dkg vaj (vagy margarin)

Elkészítés

Kelt tészta

  1. 0,5 dl langyos tejben, melybe tettünk 1 tk cukrot, az élesztőt felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, a vaníliás cukrokat, a maradék cukrot, hozzáadjuk a tojássárgát, beleöntjük a langyos tejszínt, a felfuttatott élesztőt, a puha vajat, a maradék tejet, és egy sima tésztává dagasztjuk.
  2. Konyharuhával letakarva meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kb. 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 kisebb, 8×15 cm-es téglalapra vágjuk. Minden téglalap közepére rakunk a töltelékből, és mint a bejglit feltekerjük.
  3. A kis rudakat sütőpapírral ellátott sütőlemezre/tepsibe tesszük, de vigyázzunk, hogy a kellő távolság meglegyen közöttük, mert még kelni fognak. Kenjük le a tetejüket az olvasztott vajjal, így hagyjuk őket még pihenni, amíg a sütőt előmelegítjük (kb. 15-20 perc). 180 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
  4. Ha teljesen kihűlt, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A diót a cukorral, sóval, a kardamommal, a citromhéjjal összekeverjük, majd hozzádolgozzuk a vanília aromát és a forró tejszínt.
  2. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha száraznak ítéljük, tehetünk hozzá még 1-2 teáskanál tejszínt. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl híg, mert kifolyik a rudacskákból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 675
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy habkönnyű, selymes állagú kelt tészta, igen finom, diós töltelékkel, melynek ízvilágát a kardamom még jobban kiemeli.

Hozzávalók

Kelt tészta

Töltelék

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...