Diós-kakaós fonott kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
42g kenyérliszt bl80150 kcal
-
3 kcal
-
21g tej12 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez:
-
33g dió218 kcal
-
6 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
4g mazsola12 kcal
-
8g tej4 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
0 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
A kenéshez:
-
2g tojássárgája5 kcal
-
3g habtejszín7 kcal
Összesen
630
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
500g kenyérliszt bl801805 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
250g tej140 kcal
-
75g cukor290 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
4g só0 kcal
A töltelékhez:
-
400g dió2616 kcal
-
68 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
90g tej50 kcal
-
90g vaj645 kcal
-
0 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
A kenéshez:
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g habtejszín88 kcal
Összesen
7572
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
A tésztához:
-
24.6g kenyérliszt bl8089 kcal
-
1.5g friss élesztő2 kcal
-
12.3g tej7 kcal
-
3.7g cukor14 kcal
-
3.9g tojássárgája13 kcal
-
6.1g vaj44 kcal
-
0.2g só0 kcal
A töltelékhez:
-
19.7g dió129 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
2.5g mazsola7 kcal
-
4.4g tej2 kcal
-
4.4g vaj32 kcal
-
0 kcal
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
A kenéshez:
-
1g tojássárgája3 kcal
-
1.5g habtejszín4 kcal
Összesen
372
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.7 g
Zsír
-
Összesen 40.9 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 132 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 595.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 29.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 162 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 158 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
630
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 176.8 g
Zsír
-
Összesen 491.2 g
-
Telített zsírsav 156 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 203 g
-
Koleszterin 1581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7149.4 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 316 mg
-
Kálcium 1145 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 966 mg
-
Foszfor 2723 mg
-
Nátrium 1922 mg
-
Réz 9 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 674.3 g
-
Cukor 236 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 358.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1939 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 225 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 965 micro
-
Kolin: 1095 mg
-
Retinol - A vitamin: 1896 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 499 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1536 micro
Összesen
7572
kcal
- 11% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 29% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 24.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 134 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 17.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
372
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
500 g kenyérliszt bl80
-
30 g friss élesztő
-
75 g cukor
-
4 db tojássárgája
-
0.5 tk só
A töltelékhez:
-
400 g dió
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
100 g cukor
-
50 g mazsola
-
90 ml tej
-
90 g vaj
-
1 ek vanília kivonat
-
4 db tojásfehérje
A kenéshez:
-
1 db tojássárgája
-
30 ml habtejszín
Elkészítés
A tésztához:
- A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 ek. cukrot és kb. 5 ek. langyos tejet. Kevés liszttel elkeverjük, letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
- Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk, míg a tészta puha, selymes, és elválik az edény aljától. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
- A töltelékhez a diót elkeverjük a kakaóval, cukorral és a mazsolával. A tejet a vajjal felfőzzük, a dióra öntjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot is, és jól elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós-dióhoz keverjük.
- A tésztát átdagasztjuk, és 3 egyenlő részre osszuk.
- A tésztadarabokat 40x25 cm négyszögekre nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a töltelék 1/3-ával, és feltekerjük. A rudakat lazán összefonjuk. A kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
- A kalácsot megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgájával. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2741
- Feltöltés dátuma: 2017. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Nagyon finom kelt tészta, amelyből nem csak kalácsot, hanem más péksüteményeket (kifli, csiga…) is süthetünk.