r
Nosalty Logó

Diós-kakaós fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Diós-kakaós fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 7572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 372 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    491.2 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    1581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7149.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    966 mg
  • Foszfor
    2723 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    965 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1896 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 7572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 ek. cukrot és kb. 5 ek. langyos tejet. Kevés liszttel elkeverjük, letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk, míg a tészta puha, selymes, és elválik az edény aljától. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
  3. A töltelékhez a diót elkeverjük a kakaóval, cukorral és a mazsolával. A tejet a vajjal felfőzzük, a dióra öntjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot is, és jól elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós-dióhoz keverjük.
  4. A tésztát átdagasztjuk, és 3 egyenlő részre osszuk.
  5. A tésztadarabokat 40x25 cm négyszögekre nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a töltelék 1/3-ával, és feltekerjük. A rudakat lazán összefonjuk. A kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  6. A kalácsot megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgájával. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2743
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom kelt tészta, amelyből nem csak kalácsot, hanem más péksüteményeket (kifli, csiga…) is süthetünk.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...