r
Nosalty Logó

Diós-kakaós fonott kalács

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Diós-kakaós fonott kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

630
Kalória
14.7g
Fehérje
56.2g
Szénhidrátok
40.9g
Zsír
29.9g
Víz
131.7g
Koleszterin
4.5g
Rost
19.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 7572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Összesen 372 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    29.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 630 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.8 g

Zsír

  • Összesen
    491.2 g
  • Telített zsírsav
    156 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    203 g
  • Koleszterin
    1581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7149.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1145 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    966 mg
  • Foszfor
    2723 mg
  • Nátrium
    1922 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.3 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

Víz

  • Összesen
    358.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1939 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    965 micro
  • Kolin:
    1095 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1896 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    499 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 7572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 372 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A lisztet a dagasztótálba szitáljuk, közepébe egy mélyedést nyomunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 ek. cukrot és kb. 5 ek. langyos tejet. Kevés liszttel elkeverjük, letakarva meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük.
  2. Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat, és dagasztógéppel kb. 8 percig dagasztjuk, míg a tészta puha, selymes, és elválik az edény aljától. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük, míg duplájára nő.
  3. A töltelékhez a diót elkeverjük a kakaóval, cukorral és a mazsolával. A tejet a vajjal felfőzzük, a dióra öntjük, hozzáadjuk a vanília kivonatot is, és jól elkeverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a kakaós-dióhoz keverjük.
  4. A tésztát átdagasztjuk, és 3 egyenlő részre osszuk.
  5. A tésztadarabokat 40x25 cm négyszögekre nyújtjuk, mindegyiket megkenjük a töltelék 1/3-ával, és feltekerjük. A rudakat lazán összefonjuk. A kalácsot egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.
  6. A kalácsot megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgájával. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon finom kelt tészta, amelyből nem csak kalácsot, hanem más péksüteményeket (kifli, csiga…) is süthetünk.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Pan de muerto

Mexikói hagyomány szerint Halottak napjára édes kenyérkét szoktak készíteni, aminek tetejét keresztalakban, csontszerű mintával díszítik meg. Az eredetét és jelentését illetően ...

Rosanics Petra

Sárgabaracklekváros bukta

A legpuhább bukta otthon sül! Ennek garantáltan nem lesz fullasztó a tésztája és a belseje sem hitlerszalonnát rejt: foszlós kelt tészta ölel ehelyett lágy, ízes sárgabaracklekvárt. A ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!