r
Nosalty Logó

Diós habroló édes ricottás habbal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Diós habroló édes ricottás habbal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 5218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    552.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.1 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 653 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.5 g

Zsír

  • Összesen
    325.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    1447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4419.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1997 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.5 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    524 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1826 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1784 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    454 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    945 micro
Összesen 5218 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 351 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált diót, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a kakaót, összekeverjük.
  4. Krátert képezünk, beleütjük a tojássárgákat.
  5. Tejföllel kemény tésztává gyúrjuk.
  6. 3 mm vastagra nyújtjuk, 10 x 10 cm-es négyszögekre vágjuk.
  7. A négyszögeket (kettőt-hármat egyszerre) átlósan alufóliába tekert farúdra göngyöljük, sarkait összenyomjuk.
  8. A rudakat a tésztával tepsibe rakjuk, forró sütőben, gyorsan sütjük.
  9. A sütőből kivéve még melegen, óvatosan letoljuk a rolókat a rudakról.
  10. Kihűlés után habzsákból nyomjuk a habot a rolókba.
  11. Egy óra pihentetés alatt "összegyöngül".
  12. Apróra vágott narancshéjjal díszítjük, csokoládét reszelünk rá.
  13. Töltelék elkészítése:
  14. A ricottát a cukorral elkeverjük.
  15. Hozzáadjuk a rumot.
  16. A habtejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
  17. Könnyedén a cukros sajthoz keverjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 23837
  • Feltöltés dátuma: 2009. február 02.

Ajánló

Intenzív rumos íze miatt tea, kakaó-, meggy- vagy diólikőr, de leginkább narancslikőr illik hozzá legjobban. Grand Marnier vagy Coientrau.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós habroló édes ricottás habbal
Harmathy Ildikó 313 recept

Szicíliai recept ihlette ezt a finom és mutatós desszertet.   Az alufólia papírrúdjára is lehet tekerni a rolókat, vagy partvisnyél vastagságú farudakra, mindkettőt alufóliába tekerve. Ha az ember gyakori készítésre akar berendezkedni, akkor érdemes egy vadiúj fa partvisnyelet akkora darabokra felvágatni, amekkorák a tepsinkben elférnek.   Ebből az adagból 18-20 roló lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...