Diós habroló édes ricottás habbal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
25g dió164 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
8g vaj54 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
19g cukor73 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
3 kcal
-
5g tejföl10 kcal
A töltelékhez
-
38g ricotta56 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
31g habtejszín91 kcal
-
1g habfixáló4 kcal
-
1g rum2 kcal
A díszítéshez
-
3g étcsokoládé14 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
Összesen
653
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
200g dió1308 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
60g vaj430 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
0g só0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
23 kcal
-
40g tejföl79 kcal
A töltelékhez
-
300g ricotta450 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
250g habtejszín730 kcal
-
8g habfixáló30 kcal
-
8g rum18 kcal
A díszítéshez
-
20g étcsokoládé109 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
Összesen
5218
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
13.6g dió89 kcal
-
13.6g finomliszt49 kcal
-
4.1g vaj29 kcal
-
5.4g tojássárgája17 kcal
-
10.2g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
2.7g tejföl5 kcal
A töltelékhez
-
20.3g ricotta31 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
16.9g habtejszín49 kcal
-
0.5g habfixáló2 kcal
-
0.5g rum1 kcal
A díszítéshez
-
1.4g étcsokoládé7 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 40.7 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 552.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 152 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.1 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 109 mg
-
Retinol - A vitamin: 223 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 118 micro
Összesen
653
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 96.5 g
Zsír
-
Összesen 325.5 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 76 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 1447 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4419.2 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 147 mg
-
Kálcium 1215 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 1997 mg
-
Nátrium 491 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 512.5 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 524 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1826 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 400 micro
-
Kolin: 872 mg
-
Retinol - A vitamin: 1784 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 454 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 945 micro
Összesen
5218
kcal
- 7% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 22.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 299.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 82 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 59 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
351
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 dkg finomliszt
-
6 dkg vaj
-
4 db tojássárgája
-
15 dkg cukor
-
1 csipet só
-
0.5 citromból nyert citromlé
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 ek tejföl
A töltelékhez
-
30 dkg ricotta
-
12 dkg cukor
-
2.5 dl habtejszín
-
1 csomag habfixáló
-
1 ek rum
A díszítéshez
-
0.5 narancsból nyert narancshéj
Elkészítés
A tésztához
- Tészta elkészítése:
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a darált diót, a cukrot, a citromhéjat, a sót és a kakaót, összekeverjük.
- Krátert képezünk, beleütjük a tojássárgákat.
- Tejföllel kemény tésztává gyúrjuk.
- 3 mm vastagra nyújtjuk, 10 x 10 cm-es négyszögekre vágjuk.
- A négyszögeket (kettőt-hármat egyszerre) átlósan alufóliába tekert farúdra göngyöljük, sarkait összenyomjuk.
- A rudakat a tésztával tepsibe rakjuk, forró sütőben, gyorsan sütjük.
- A sütőből kivéve még melegen, óvatosan letoljuk a rolókat a rudakról.
- Kihűlés után habzsákból nyomjuk a habot a rolókba.
- Egy óra pihentetés alatt "összegyöngül".
- Apróra vágott narancshéjjal díszítjük, csokoládét reszelünk rá.
- Töltelék elkészítése:
- A ricottát a cukorral elkeverjük.
- Hozzáadjuk a rumot.
- A habtejszínt a habfixálóval együtt kemény habbá verjük.
- Könnyedén a cukros sajthoz keverjük.
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23837
- Feltöltés dátuma: 2009. február 02.
Ajánló
Intenzív rumos íze miatt tea, kakaó-, meggy- vagy diólikőr, de leginkább narancslikőr illik hozzá legjobban. Grand Marnier vagy Coientrau.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Harmathy Ildikó
313 recept
Szicíliai recept ihlette ezt a finom és mutatós desszertet. Az alufólia papírrúdjára is lehet tekerni a rolókat, vagy partvisnyél vastagságú farudakra, mindkettőt alufóliába tekerve. Ha az ember gyakori készítésre akar berendezkedni, akkor érdemes egy vadiúj fa partvisnyelet akkora darabokra felvágatni, amekkorák a tepsinkben elférnek. Ebből az adagból 18-20 roló lesz.