r
Nosalty Logó

Diós gömbök Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Diós gömbök Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 1891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 5674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír

tészta

krém

díszítés

Összesen 353 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1091.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.3 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 1891 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87 g

Zsír

  • Összesen
    306.4 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3275.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    524 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1758 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1729 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1299 micro
Összesen 5674 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. Az 5 tojássárgáját a cukorral, a forró vízzel kikeverjük kb. fél óráig (géppel 4 percig).
  2. Hozzáadjuk a kakaót, majd a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan belekeverjük a habbá vert fehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt, vagy zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, megsütjük. Első 10 percben 220 C fokon, és ne nyissuk ki addig a sütő ajtaját. Majd csökkentsük a hőt 200 C fokra. Tűpróbát végezzünk!
  4. Összeállítjuk a gömböket. Miután kihűlt a tészta, kiszaggatjuk és félbevágjuk.
  5. A félbevágott sütiket megkenjük a krémmel, az oldalát is bekenjük, majd darált dióban megforgatjuk.
  6. A tortabevonót az olajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, és minden süti tetejét bekenjük a csokival.
  7. Hagyjuk megszilárdulni, és utána fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!!

krém

  1. A tejből kicsit elveszünk, és a lisztet simára keverjük benne.
  2. A többi tejet főlni tesszük, mikor kezdene forrni, hozzáöntjük a tejes habarást, állandó kavarás mellett besűrítjük.
  3. A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Majd a kihűlt tejes masszával vegyítjük. Simára keverjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 18698
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 06.

Ajánló

Szeretnék ötletet adni a sütemény elé: Lencsegulyás Iluska konyhájából Kelkáposzta főzelék pirított kolbásszal Kapros-borsikafüves zöldbabfőzelék Lucskos káposzta 6. - tejszínes Velemi bableves Zöldborsóleves májgaluskával

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Legyen bármilyen alkalom, a sütemény receptek nem maradhatnak el a menüsor összeállításakor. Milyen jó érzés is az, mikor a puha, krémes, diós sütibe beleharapsz... :-)) és megálljt kell parancsolni magadnak, "hogy most már elég"...!

Hozzávalók

tészta

krém

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...