r
Nosalty Logó

Diós-csokis muffin 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós-csokis muffin 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3937 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 316 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 986 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    222.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4181.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.7 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    281 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    396 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 3937 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, kakaó) egy tálban fakanállal összekeverjük (akár át is szitálhatjuk, de nem muszáj).
  2. Egy mérőpohárban kimérjük az olajat, a tejet, hozzáütjük a tojást, az aromát és a joghurtot, majd összekeverjük.
  3. Ezután a lisztes keverékhez öntjük az olajosat, és lazán eldolgozzuk, nagyjából csomómentesre a fakanállal.
  4. A diót egyszerűen a keverékbe kell morzsolni, ízlés szerint tehetünk még mellé csokidarabokat is.
  5. Kiadagoljuk a muffinsütőbe, én nagyjából tele szoktam tölteni a papírokat. Ezután tehetünk a tetejére egy kis diót.
  6. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész van, bökjük meg egy késsel az egyik közepét, hogy biztosan megsült-e.
  7. Ízlés szerint tehetünk a tetejére csokimázat is. (Én jelen esetben a gőz felett olvaszott étcsokihoz kevertem tejszínt is, így egy nem folyós, de meg sem keményedős krémszerűség lett belőle a tetején. A tejszínt ilyenkor addig kell az olvasztott csokihoz keverni, míg nem elegyedik el vele.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24705
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 10.

Ajánló

Reggelire tejjel. Vagy bármikorra tejjel. Nekem ez jön be a legjobban.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában akkor szoktam muffint sütni, mikor nincs sok időm, és nem akarok sokat koszolni sem. Még nem fordult elő, hogy kétszer ugyan olyat alkottam volna, mert mindig azt használtam fel, ami éppen a kezem ügyében akadt. Jelen esetben ez a dió volt és a csoki. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...