r
Nosalty Logó

Diós-almás tekert

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jolán
Diós-almás tekert
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 3901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta:

Töltelék:

Összesen 192 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 976 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    59 g
  • Koleszterin
    447 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2336.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    199 mg
  • Kálcium
    535 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    590.3 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    962.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    290 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    794 micro
Összesen 3901 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 192 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés

Tészta:

  1. A kevés langyos, cukros tejben felfuttatott élesztőt hozzáadjuk a tészta hozzávalóihoz, és közepesen lágy tésztát dagasztunk.
  2. Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0,5 cm vastagra.
  4. Az egyik felére rákenjük az almát, majd megszórjuk a dióval, és ráhajtjuk a tészta másik felét (befedjük).
  5. Kicsit ellapogatjuk, és éles késsel 2 cm-es rudakat vágunk belőle.
  6. Egyenként megtekerjük a rudakat, és sütőlapra helyezzük őket. Kevés felvert tojásfehérjével lekenjük, majd az előmelegített sütőben pirulásig sütjük.

Töltelék:

  1. Amíg a tésztánk pihen, elkészítjük a tölteléket. A durvára reszelt almát jól kinyomkodjuk, és egy lábasban kiskanálnyi vajat hevítünk, ezen dinszteljük kicsit az almát, kevés citrommal meglocsolva. Ez 2-3 perc alatt meg is van.
  2. A darált diót elkeverjük a cukorral és a fahéjjal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 2683
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 422803
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Neten láttam egy hasonló receptet... kicsit átvariáltam a tésztáját... a saját jól bevált kelt tésztámra... :-) Nagyon eteti magát...

Hozzávalók

Tészta:

Töltelék:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...