r
Nosalty Logó

Diós-almás-sárgarépás süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Diós-almás-sárgarépás süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A vanília sodóhoz

Összesen 530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A vanília sodóhoz

Összesen 4232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A vanília sodóhoz

Összesen 176 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    275 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    403 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    932 micro
  • β-karotin
    2260 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    384 micro
Összesen 530 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    264.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4810.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    1299 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    441 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    930 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    375.9 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    459 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    1669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1403 micro
  • α-karotin
    7457 micro
  • β-karotin
    18079 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3072 micro
Összesen 4232 kcal
  • 6% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    309 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A vanília sodóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az almát és a répát hámozzuk, lereszeljük a durva fogon, hozzá a narancshéjat a finom fogon.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük.
  3. A tojások habját pár csepp citromlével kemény habbá verjük.
  4. Hozzáadjuk kanalanként a cukrot, közben tovább verjük.
  5. Hozzáadjuk egyesével a tojások sárgáját, most már nem verjük, keverjük.
  6. Hozzáadjuk több részletben a darált diót, végül a fahéjat.
  7. Az egészet lazán az almás keverékhez forgatjuk.
  8. Vajjal kent, liszttel szórt tepsibe teregetjük a masszát.
  9. Előmelegített sütőbe tesszük, lassan sütjük. (Gázsütő: takarékláng, villanysütő: 160 fok légkeverés.)
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 237
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 30863
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 07.

Ajánló

Vanília sodóval kínáljuk.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-almás-sárgarépás süti
Harmathy Ildikó 313 recept

A piaci kofalátogatások alkalmával kínált Fekete Etelka sárgarépa pudinggal, melyet tejszínhabbal tálalt fel. Ezt a receptet módosítottam egy kicsit a gyerekek téli tápanyagellátásának kompletté tétele okán. Kicsit az aranygaluska kevésbé lisztes, táplálóbb rokona.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A vanília sodóhoz

Címlapról ajánljuk

Ez a 4 tipp segít, hogy a legfrissebb húst tudd...

A legtöbben hentesnél, szuper-, hipermarketben vagy a piacon szerzik be a nyers húst. Kevesek mondhatják el magukról, hogy biztosan mindig friss alapanyag kerül az asztalra állattenyésztő ismerős által vagy éppen azért, mert saját maga foglalkozik állattartással. Mi most abban segítünk, hogy mindig a legfrissebb húst tudd választani a pultból.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...