Diómorzsás szilvás süti
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
42g finomliszt152 kcal
-
42g kukoricaliszt151 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
0g só0 kcal
-
7g citromlé1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
17g tej9 kcal
Diómorzsa
-
25g dió164 kcal
-
4g búzadara14 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
Töltelék
-
117g szilva50 kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
250g finomliszt910 kcal
-
250g kukoricaliszt908 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g tej56 kcal
Diómorzsa
-
150g dió981 kcal
-
24g búzadara86 kcal
-
60g vaníliás cukor232 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
Töltelék
-
700g szilva303 kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
Tészta
-
11.9g finomliszt43 kcal
-
11.9g kukoricaliszt43 kcal
-
7.1g porcukor28 kcal
-
2.6g tojás3 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
9.5g vaj68 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
4.8g tej3 kcal
Diómorzsa
-
7.1g dió47 kcal
-
1.1g búzadara4 kcal
-
2.9g vaníliás cukor11 kcal
-
4.8g porcukor18 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
Töltelék
-
33.3g szilva14 kcal
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.8 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 278 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 100 mg
-
Foszfor 474 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.2 g
-
Cukor 65 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 125.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 260 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 118 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 237 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 265 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 134 micro
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 88.6 g
Zsír
-
Összesen 280.5 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 83 g
-
Koleszterin 610 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6418.3 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 137 mg
-
Kálcium 1667 mg
-
Vas 32 mg
-
Magnézium 601 mg
-
Foszfor 2843 mg
-
Nátrium 1113 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 817.4 g
-
Cukor 389 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 753.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1559 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 705 micro
-
Kolin: 302 mg
-
Retinol - A vitamin: 1419 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1590 micro
-
β-crypt 247 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 805 micro
- 5% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 39% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 13.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 67 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 76 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
Tészta
-
25 dkg finomliszt
-
15 dkg porcukor
-
1 csomag sütőpor
-
20 dkg vaj
-
1 csipet só
-
1 citromból nyert citromlé
-
1 citromból nyert citromhéj
Diómorzsa
-
15 dkg dió
-
2 evőkanál búzadara
-
6 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
-
1 teáskanál fahéj
-
1 teáskanál szegfűszeg
-
1 citromból nyert citromhéj
Töltelék
Elkészítés
Tészta
- A szilvákat megmossuk, magját eltávolítjuk, apró kockákra feldaraboljuk.
Diómorzsa
- A morzsához a diót ledaráljuk, a többi hozzávalóval alaposan elkeverjük, félretesszük, amíg a tészta elkészül.
Töltelék
- A tésztához a lisztet tálba öntjük, a cukorral és a csipet sóval, valamint a sütőporral jól elkeverjük. A vajat, a lisztes keverékhez adjuk, alaposan elmorzsoljuk, majd a maradék hozzávalókkal tésztává dolgozzuk, két részre osztjuk. Pihentetni nem kell.
- A sütőt 150 fokra előmelegítjük, alsó-felső sütésre állítjuk.
- A tepsink méretére (23x38x6) szabunk sütőpapírt úgy, hogy az oldalaira is kerüljön, s ezen a tészta egyik felét kinyújtjuk (közben lisztezem) a méretnek megfelelően, s így tesszük bele a tepsibe.
- Ezt megszórjuk egyenletesen a morzsa felével, majd erre a darabolt szilvát osztjuk el, szintén egyenletesen. Erre szórjuk a morzsa másik felét, egyenletesen.
- Majd a tészta másik felét méretre nyújtjuk, a tészta tetejét belisztezzük, s nyújtófára tekerve ráillesztjük a töltelékre.
- Villával megszurkáljuk a tetejét, s körülbelül 40-50 perc alatt világosbarnára sütjük. (Sütőfüggő, a tepsitől is függhet, mennyi idő kell hozzá, ezért 35-40 perc után már figyeljük, ne hagyjuk magára!)
- Még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral, hagyjuk kihűlni.
- Ha meg bírnánk állni, hogy teljesen kihűljön, úgy szebben lehetne szeletelni, de erre kevés esély van , mert a sütemény illata bizony csábít minket nagyon. :) De azért, ha meg is kóstoljuk egy csík erejéig, a többit várjuk meg, míg tényleg kihűl. :)
- Ha ez megtörténik, a széleit körbevágjuk (ezt egy tálkába tesszük, isteni finom ez is), majd tetszőleges nagyságú (én körülbelül 5 cm-es oldalhosszúságú) négyzetekre vágjuk, szépen elrendezzük egy süteményes tálon.
- Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :) Érdemes, nagyon finom! :)
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 23X38X6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5730
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 01.
Ajánló
Mivel a szilva kis darabokban kerül bele, könnyen szeletelhető. A diómorzsa magába szívja a sütés közben keletkező gyümölcslevet, és a szegfűszegnek, fahéjnak köszönhetően mesés aromákkal teszi tökéletessé, ezt az egyszerű, de annál finomabb házi süteményt. GLUTÉNMENTESEN: Ha csak kukoricalisztet használunk, és búzadara helyett kukoricadarát teszünk bele, lisztérzékenyek is fogyaszthatják! Én ugyan fogyaszthatom normál liszttel is, de kipróbáltam - itt a receptben is felezve van -, ugyanolyan finom, az élvezeti értékéből semmit nem vett el.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lassan..."Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak...". De... még maradt egy icipici "darabka" a nyárból, s a szilvából is!. :) Én ezzel a szilvás sütivel búcsúzom igazán a nyártól... méltó sütemény a búcsúra... egyszerű, nagyon finom, az illata csábító, valóban a hűvös időket idéző, ha elkészítitek, megértitek, milyen illatra gondoltam. :) Érdemes kihasználni még a szilva adta lehetőséget - már nem sokáig lehet -, akár ezzel a finomsággal. :) Melegen ajánlom! :)