Diókrémes méteres kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
fabine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A fehér tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
18 kcal
-
2g víz0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A barna tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
29 kcal
-
3g víz0 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
A krémhez
-
5g tojás6 kcal
-
17g nádcukor63 kcal
-
50g tej28 kcal
-
1g rum3 kcal
-
6 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
13g dió82 kcal
-
17g margarin120 kcal
A tetejére
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
784
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A fehér tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
24g víz0 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A barna tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
-
40g víz0 kcal
-
180g finomliszt655 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
46 kcal
A krémhez
-
55g tojás69 kcal
-
200g nádcukor760 kcal
-
600g tej336 kcal
-
16g rum37 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
60g finomliszt218 kcal
-
150g dió981 kcal
-
200g margarin1434 kcal
A tetejére
-
200g tortabevonó1092 kcal
Összesen
9383
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
A fehér tésztához
-
10.6g tojás13 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
0.8g víz0 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
A barna tésztához
-
10.6g tojás13 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A krémhez
-
1.8g tojás2 kcal
-
6.4g nádcukor25 kcal
-
19.3g tej11 kcal
-
0.5g rum1 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
1.9g finomliszt7 kcal
-
4.8g dió32 kcal
-
6.4g margarin46 kcal
A tetejére
-
6.4g tortabevonó35 kcal
Összesen
300
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 38.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 196 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 833.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 204 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 69 mg
-
Foszfor 334 mg
-
Nátrium 189 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.9 g
-
Cukor 62 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 54.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 221 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 277 micro
Összesen
784
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 179.6 g
Zsír
-
Összesen 464.7 g
-
Telített zsírsav 113 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 164 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 159 g
-
Koleszterin 2357 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10004.2 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 363 mg
-
Kálcium 2449 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 830 mg
-
Foszfor 4008 mg
-
Nátrium 2272 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1139.2 g
-
Cukor 741 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 651.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2650 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 53 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 516 micro
-
K vitamin: 213 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 568 micro
-
Kolin: 1985 mg
-
Retinol - A vitamin: 2543 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 1290 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3327 micro
Összesen
9383
kcal
- 7% Fehérje
- 47% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 15 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 322.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 129 mg
-
Nátrium 73 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 107 micro
Összesen
300
kcal
Hozzávalók
A fehér tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
3 ek napraforgó olaj
-
3 ek víz
-
20 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A barna tésztához
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
5 ek napraforgó olaj
-
5 ek víz
-
18 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
1 db tojás
-
20 dkg nádcukor
-
6 dl tej
-
2 ek rum
-
2 csomag vaníliás cukor
-
4 evőkanál finomliszt
-
20 dkg margarin
A tetejére
-
20 dkg tortabevonó
Elkészítés
A fehér tésztához
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral jól kikavarjuk.
- Hozzáadjuk a vizet és az olajat, tovább keverjük. Beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját.
- Két őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és a tésztát egyenlően elosztjuk bennük.
- 160 fokon tűpróbáig, kb. 30-40 percig sütjük.
- A barna tésztához is elkészítjük a piskótát és kisütjük.
- A krémhez a tojást 10 dkg nádcukorral és a rummal kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet éskb. 2 dl tejjel csomómentesen elkeverjük. A maradék tejet feltesszük főni, majd a meleg tejben felolvasztjuk a maradék cukrot.
- A masszát a forró tejjel krémmé főzzük. Ha kész, a diót a forró krémben elkeverjük.
- A margarint a kihűlt krémmel kikeverjük, a tésztákat felvágjuk és felváltva egymáshoz ragasztjuk. Tortabevonóval bevonjuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 75
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 6913
- Feltöltés dátuma: 2012. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
fabine
18 recept
Csináltam már puncsos, epres, puncsos-vaníliás, vaníliás-csokis, sőt lekváros méterest is, most gondoltam, kipróbálom a diókrémest. A tésztát magam ötöltem ki, mert mindig bosszantott, hogy sülés közben mindegyik szétrepedt és felpúposodott. Ez is megreped kissé, de nem púposodik fel és finom puha. Az anyukám szerint ezzel a krémmel finomabb, mint az eredeti. Nekem mindenhogy ízlik, de a dióimádók ezt biztosan értékelik majd.:) Ebből az adagból négy rúd lesz.