r
Nosalty Logó

Diétás vega pizza

Évi néni
Diétás vega pizza
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

446
Kalória
25.8g
Fehérje
39.2g
Szénhidrát
21.1g
Zsír
207g
Víz
51.3g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 143 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2196.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    312 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    1555 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    207 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3435 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 446 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4392.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    549 mg
  • Nátrium
    3111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    414 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    222 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6870 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 892 kcal
  • 9% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    495 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1093 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 143 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos vízzel elkeverjük a mézet és az élesztőt. Amikor megkelt, összekeverjük a tészta többi hozzávalójával, és 1 órát kelesztjük.
  2. A megkelt tésztát kinyújtjuk kör alakúra, amekkora a sütőforma, megkenjük paradicsomszósszal, megszórjuk a feldarabolt zellerrel, gombával és az összes hozzávalókkal. Frissen őrölt borssal, kakukkfűvel megszórjuk.
  3. 230 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25

A fiamnak pizzát sütöttem, de fájt a szívem, hogy én soha nem ehetek belőle, mert könnyen felszalad néhány kiló a kenyérféléktől,- pedig nálam kevesen sütnek több kenyeret,- ezért készítettem magamnak is egy ilyen diétásabb változatot. Délben már nagyon éheztem, így felfaltam az egész pizzát, de jól is laktam vele egész napra. Kalóriában pedig ennyi egy napra megengedhető.

További receptek

Autentikus calzone

A calzone igazából a töltött pizza, melyet kedvünk és hűtőnk tartalma szerint ezernyi változatos módon tölthetünk meg. A hagyományos olasz pizzazsebecske ricottával, mozzarellával és ...

Gerzsenyi Flóra

Római pizzatészta

Olaszországban sem ugyanolyan a pizza mindenütt: Rómában például sokkal levegősebb, ropogósabb, enyhén magasabb tésztájú lepényeket sütnek, amiket utána ollóval vágnak szögletes ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...