Diabetikus joghurttorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
A mintás piskótához
A besamelmártáshoz
-
17g tej9 kcal
-
8 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
1g vaj9 kcal
Az eperszószhoz
-
33g eper10 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
A joghurtos krémhez
-
31g joghurt19 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
-
0g zselatin1 kcal
-
3g citromlé1 kcal
Összesen
249
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g xilit96 kcal
-
90g diabetikus liszt297 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
8g víz0 kcal
A mintás piskótához
-
110g tojás138 kcal
-
20g xilit48 kcal
-
50g diabetikus liszt165 kcal
-
23 kcal
-
10g vaj72 kcal
A besamelmártáshoz
-
200g tej112 kcal
-
95 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
15g vaj108 kcal
Az eperszószhoz
-
400g eper120 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
40g citromlé9 kcal
A joghurtos krémhez
-
375g joghurt229 kcal
-
400g habtejszín1168 kcal
-
5g zselatin17 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
2983
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
A piskótához
-
10.7g tojás13 kcal
-
1.9g xilit5 kcal
-
4.4g diabetikus liszt14 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.4g víz0 kcal
A mintás piskótához
-
5.3g tojás7 kcal
-
1g xilit2 kcal
-
2.4g diabetikus liszt8 kcal
-
0.5g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A besamelmártáshoz
-
9.7g tej5 kcal
-
1.2g étkezési keményítő5 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
Az eperszószhoz
-
19.4g eper6 kcal
-
0g stevia por0 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
A joghurtos krémhez
-
18.2g joghurt11 kcal
-
19.4g habtejszín57 kcal
-
0.2g zselatin1 kcal
-
1.9g citromlé0 kcal
Összesen
143
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.7 g
Zsír
-
Összesen 15.9 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 136 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 152 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
249
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.2 g
Zsír
-
Összesen 190.4 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 1627 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3727.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 1205 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 213 mg
-
Foszfor 1355 mg
-
Nátrium 833 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 1235 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1857 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 256 mg
-
D vitamin: 338 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 289 micro
-
Kolin: 1009 mg
-
Retinol - A vitamin: 1830 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 325 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1574 micro
Összesen
2983
kcal
- 6% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 181.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 66 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 90 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 89 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
143
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 ek xilit
-
9 dkg diabetikus liszt
-
1 evőkanál víz
A mintás piskótához
-
2 db tojás
-
2 ek xilit
-
5 dkg diabetikus liszt
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A besamelmártáshoz
-
200 ml tej
-
25 g étkezési keményítő
-
1 teáskanál stevia por
-
15 g vaj
Az eperszószhoz
-
400 g eper
-
1 késhegynyi stevia por
-
1 citromból nyert citromlé
A joghurtos krémhez
Elkészítés
A piskótához
- Piskóta elkészítése: A xilitet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá apránként a sütőporral vegyített lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
- A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír), és előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
- Csíkos piskóta elkészítése: A vajat a xilittel keverjük habosra, majd keverjük bele a tojásokat. Óvatosan keverjük hozzá a lisztet. A bekevert anyagból kb. egy evőkanálnyit vegyünk ki, és keverjük bele a kakaóport. A kakaós piskótát tegyük sütőpapírra, és mintázzuk meg, majd kenjük rá a fehér piskótát. Az egész ne legyen vastagabb 3-4 mm-nél.
- 180 C-fokon süssük meg, kb 15 perc alatt, ne pirítsuk.
- Besamell elkészítése: A keményítőt egy kevés tejjel feloldjuk. A többi alapanyagot összeforraljuk, és a keményítős résszel besűrítjük.
- Eperszósz elkészítése: Az epret és az édesítőket összeturmixoljuk, majd miután felforraltuk, még öt percig sűrítjük, és belekeverjük a citromlevet. Jégágyon hűtjük.
- Torta betöltése: kb. 300 g besamel alap, 375 g joghurt, 400 g felvert tejszínhab, 2 citrom leve, 1 kis csomag zselatin.
- A csíkos piskótát méretre vágjuk, és a tortagyűrű oldalához helyezzük, a kerek piskóta széléből picit lefaragunk, és a tortakarika aljára helyezzük.
- A zselatint kicsi vízzel felolvasztjuk.
- A besamelt csomómentesre keverjük, belekeverjük a joghurtot és a citromleveket, majd a tejszínhabbal fellazítjuk. Belekeverjük a zselatin ¾ részét, a többit félretesszük.
- A bekevert krémnek kivesszük az egyharmadát, és hozzákeverjük az eperszószt (az eperszószból is tegyünk félre egy-két evőkanálnyit a díszítéshez), valamint a félretett zselatint.
- A két krémmel márványosan betöltjük a tortát. A tetejét a maradék eperszósszal díszítjük.
- Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 117
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 27658
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nehéznek tűnik, de mégsem az. Leírni hosszabb, mint elkészíteni ezt a nagyszerű tortát. Az eredeti recept Farkas Vilmostól van, azt alakítottam át epres diabetikussá. Érdemes belevágni, mert rendkívül finom! Több diétás receptet is találsz a weboldalamon.