r
Nosalty Logó

Diabetikus joghurttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diabetikus joghurttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Összesen 2983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Összesen 143 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    190.4 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3727.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1205 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1355 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1235 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1857 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    256 mg
  • D vitamin:
    338 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1009 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 2983 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta elkészítése: A xilitet a tojássárgájákkal keverjük habosra, tegyük hozzá a vizet. Adjuk hozzá apránként a sütőporral vegyített lisztet, végül forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot.
  2. A masszát töltsük tortaformába (alján legyen sütőpapír), és előmelegített sütőben 180 fokon, 25 perc alatt süssük meg (tűpróbát ne felejtsük!). Borítsuk rácsra, hogy kihűljön.
  3. Csíkos piskóta elkészítése: A vajat a xilittel keverjük habosra, majd keverjük bele a tojásokat. Óvatosan keverjük hozzá a lisztet. A bekevert anyagból kb. egy evőkanálnyit vegyünk ki, és keverjük bele a kakaóport. A kakaós piskótát tegyük sütőpapírra, és mintázzuk meg, majd kenjük rá a fehér piskótát. Az egész ne legyen vastagabb 3-4 mm-nél.
  4. 180 C-fokon süssük meg, kb 15 perc alatt, ne pirítsuk.
  5. Besamell elkészítése: A keményítőt egy kevés tejjel feloldjuk. A többi alapanyagot összeforraljuk, és a keményítős résszel besűrítjük.
  6. Eperszósz elkészítése: Az epret és az édesítőket összeturmixoljuk, majd miután felforraltuk, még öt percig sűrítjük, és belekeverjük a citromlevet. Jégágyon hűtjük.
  7. Torta betöltése: kb. 300 g besamel alap, 375 g joghurt, 400 g felvert tejszínhab, 2 citrom leve, 1 kis csomag zselatin.
  8. A csíkos piskótát méretre vágjuk, és a tortagyűrű oldalához helyezzük, a kerek piskóta széléből picit lefaragunk, és a tortakarika aljára helyezzük.
  9. A zselatint kicsi vízzel felolvasztjuk.
  10. A besamelt csomómentesre keverjük, belekeverjük a joghurtot és a citromleveket, majd a tejszínhabbal fellazítjuk. Belekeverjük a zselatin ¾ részét, a többit félretesszük.
  11. A bekevert krémnek kivesszük az egyharmadát, és hozzákeverjük az eperszószt (az eperszószból is tegyünk félre egy-két evőkanálnyit a díszítéshez), valamint a félretett zselatint.
  12. A két krémmel márványosan betöltjük a tortát. A tetejét a maradék eperszósszal díszítjük.
  13. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 27625
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nehéznek tűnik, de mégsem az. Leírni hosszabb, mint elkészíteni ezt a nagyszerű tortát. Az eredeti recept Farkas Vilmostól van, azt alakítottam át epres diabetikussá. Érdemes belevágni, mert rendkívül finom! Több diétás receptet is találsz a weboldalamon.

Hozzávalók

A piskótához

A mintás piskótához

A besamelmártáshoz

Az eperszószhoz

A joghurtos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...