r
Nosalty Logó

Dejós hókifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Dejós hókifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 4113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

Összesen 432 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    323.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    6.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3881.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    400 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    849 mg
  • Foszfor
    2235 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    832 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 4113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A búzacsírát serpenyőben megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük a napraforgómaggal, dióval és cukorral. Simára daráljuk és egy tálba öntjük a keveréket. A tejet felmelegítjük, majd annyit adunk hozzá a magos töltelékhez, hogy az kenhető, formázható állagot kapjon. Félretesszük.

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, a langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hideg vajat a liszthez kockázzuk, majd a kezünkkel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a tojássárgáját és egységes masszát gyúrunk.
  2. Lisztezett felületen 3-5 milliméter vastagra nyújtjuk a tésztát, majd tetszőleges méretű köröket szaggatunk belőle. Minden kör közepére helyezünk egy kiskanálnyi tölteléket, félbe hajtjuk és elrendezzük a lezárt kifliket egy sütőpapíros tepsin.
  3. 165 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük őket, majd még melegen megforgatjuk a hókifliket a vaníliás cukorral elkevert porcukorban.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 1290
  • Feltöltés dátuma: 2023. december 06.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
Dejós hókifli
Lakos Benedek 373 recept

A dejó nagyjából pontos házi receptje tartalmaz néhány furcsa alapanyagot, azonban egyszer érdemes lehet megbirkózni vele, mert mindenképpen érdekes kísérlet. Töltsük hókiflibe, és lepődjünk meg rajta, hogy nem is olyan borzasztó a végeredmény.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...