r
Nosalty Logó

Dédi kapros-túrós lepénye

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tubicám
Dédi kapros-túrós lepénye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Túrós réteg

Tejfölös réteg

Összesen 492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Túrós réteg

Tejfölös réteg

Összesen 5901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Tészta

Túrós réteg

Tejfölös réteg

Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    943 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    275 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    114 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 492 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    266.4 g

Zsír

  • Összesen
    245.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    1383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11315.5 g
  • Cink
    2611 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1738 mg
  • Vas
    2022 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    3294 mg
  • Nátrium
    873 mg
  • Réz
    101 mg
  • Mangán
    85 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    639 g
  • Cukor
    284 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1368 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    258 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    252 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1203 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    825 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1612 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    870 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1417 micro
Összesen 5901 kcal
  • 11% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.2 g
  • Cink
    98 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    45 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Tészta

Túrós réteg

Tejfölös réteg

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
  2. Az átszitált lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojást, egy csipet sót hintünk bele, majd az élesztős tejjel alaposan összegyúrjuk a tésztát. Lefedve 1 órát kelni hagyjuk.

Túrós réteg

  1. Amíg a tészta kel, addig elkészítjük a tölteléket. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. Az áttört túróban elkeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Beledolgozzuk a búzadarát.
  2. A friss kaprot felaprítjuk, és beleszórjuk a töltelékbe. Végül a fehérjehabot is óvatosan beleforgatjuk, vigyázva, hogy ne nagyon törjük össze.
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, majd belesimítjuk a sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) tepsibe.
  4. Rákanalazzuk a túrós tölteléket a tésztára, szépen elegyengetjük.
  5. 175 C fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Tejfölös réteg

  1. A tejfölben elkeverjük a tojássárgát és a vaníliás cukrot.
  2. Amikor a piténk teteje már kezd pirulni, akkor kivesszük a sütőből, és vastagon lekenjük a tejfölös masszával.
  3. Visszatoljuk a sütőbe, és 200 C fokon 15 perc alatt készre sütjük.
  4. Kockára szeletelve, langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 44x40
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 75
  • Össznézettség: 126335
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 07.

Ajánló

A pite íze és illata mindenkiben kellemes emlékeket idéz, mert ez a süti amolyan hamisítatlan nagyi konyhájából származó édesség, amelynek zamatát még mindenki gyermekként szívébe zárja, és egy életen át féltve őrizgeti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dédi kapros-túrós lepénye
Tubicám 33 recept

A megörökölt, régi családi receptfüzetben bukkantam rá a kapros-túrós házi pite eredeti receptjére, ami egy cseppnyi finomításra szorult, mivel a mértékegységek hozzávetőlegesen, a leírások pedig kissé homályosan kerültek feltüntetésre. Amikor az első alkalommal megkóstoltattam a családdal ezt a verziót, akkor édesapám dicséretként annyit szólt: "Édes lányom, ezután már elmehetsz nagymamának!"

Hozzávalók

Tészta

Túrós réteg

Tejfölös réteg

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...