r
Nosalty Logó

Darázsfészek Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Darázsfészek Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4333 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 337 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    205 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    188.5 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    60 g
  • Koleszterin
    649 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3038.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    641 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    414 mg
  • Foszfor
    1489 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    567.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    837 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    819 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    205 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    562 micro
Összesen 4333 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 337 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, sóval, és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Amikor egyenletes a tészta, beledolgozzuk az olajat is.
  2. Kilisztezett edényben, liszttel meghintve letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Kétfelé vesszük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk. Megkenjük az 5 dkg olvasztott vajjal, majd rászórjuk egyenletesen az apróra vágott vagy tört diós cukrot. Feltekerjük.
  4. Éles késsel másfél ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapíros tepsibe rakjuk. A másik fél tésztával is ugyanígy járunk el, csak dió helyett a kakaós porcukorral szórjuk meg. Az olvasztott vajjal jól megöntözzük.
  5. Hideg sütőbe toljuk, és begyújtjuk a sütőt. 200 fokon sütjük.
  6. Mikor majdnem kész, megöntözzük a forró vaníliás cukorral elkevert tejjel. Még pár percre visszatoljuk a sütőbe. Világosra sütjük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7991
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütés közben szálló illatok, valami mennyei... Ha magasabb falú tepsiben sütjük, akkor a csigák felfelé fognak kelni és szép, magas tekercseket kapunk. Én gáztepsiben sütöttem, de így sem panaszkodom, hisz a végeredmény tökéletes lett!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...