Darálthúsos rakott padlizsán
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
100g darált sertéshús182 kcal
-
36g vöröshagyma13 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
20g füstölt szalonna131 kcal
-
0 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyához és a párolt rizshez
-
200g burgonya116 kcal
-
60g rizs215 kcal
-
3g olívaolaj28 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
A padlizsánhoz
-
168g padlizsán40 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
30g bacon118 kcal
-
75g tejföl149 kcal
-
40g trappista sajt141 kcal
-
10g padlizsán2 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
0 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyához és a párolt rizshez
-
1000g burgonya578 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
A padlizsánhoz
-
840g padlizsán200 kcal
-
0g só0 kcal
-
1000g zöldpaprika164 kcal
-
1000g paradicsom180 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
150g bacon590 kcal
-
375g tejföl743 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
-
50g padlizsán12 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pörkölthöz
-
7.9g darált sertéshús14 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
1.6g füstölt szalonna10 kcal
-
0 kcal
-
6.3g konzerv paradicsom1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A burgonyához és a párolt rizshez
-
15.8g burgonya9 kcal
-
4.7g rizs17 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g só0 kcal
A padlizsánhoz
-
13.3g padlizsán3 kcal
-
0g só0 kcal
-
15.8g zöldpaprika3 kcal
-
15.8g paradicsom3 kcal
A tetejére és a tálaláshoz
-
2.4g bacon9 kcal
-
5.9g tejföl12 kcal
-
3.2g trappista sajt11 kcal
-
0.8g padlizsán0 kcal
-
1.6g paradicsom0 kcal
-
1.6g zöldpaprika0 kcal
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.2 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2051.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 46 mg
-
Kálcium 462 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 782 mg
-
Nátrium 579 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 110.7 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 926.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 372 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 48 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 274 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 225 micro
-
α-karotin 260 micro
-
β-karotin 1631 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 7857 micro
-
Lut-zea 1033 micro
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 251 g
Zsír
-
Összesen 348.1 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 139 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 39 g
-
Koleszterin 971 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10258.6 g
-
Cink 28 mg
-
Szelén 229 mg
-
Kálcium 2312 mg
-
Vas 35 mg
-
Magnézium 837 mg
-
Foszfor 3908 mg
-
Nátrium 2896 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.3 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 89 mg
VÍZ
-
Összesen 4631.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1860 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1111 mg
-
D vitamin: 156 micro
-
K vitamin: 240 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 79 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1370 micro
-
Kolin: 835 mg
-
Retinol - A vitamin: 1124 micro
-
α-karotin 1300 micro
-
β-karotin 8155 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 39283 micro
-
Lut-zea 5164 micro
- 4% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 73.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 129 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 620 micro
-
Lut-zea 81 micro
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 ek olívaolaj
-
10 dkg füstölt szalonna
-
só ízlés szerint
A burgonyához és a párolt rizshez
A padlizsánhoz
-
3 kis db padlizsán
-
só ízlés szerint
-
10 közepes db zöldpaprika
-
10 közepes db paradicsom
A tetejére és a tálaláshoz
Elkészítés
A pörkölthöz
- A szalonnát és a hagymákat felkockázzuk, az olajat lábasba tesszük, a szalonnát pörcre pirítjuk benne, beletesszük a kétféle hagymát, megpirítjuk, pároljuk, majd beletesszük az őrölt pirospaprikát.
- Beletesszük a darált húst is, összekeverjük, teszünk bele sót és őrölt borsot, kevés ételízesítőt, egy konzerv hámozott paradicsomot, feldarabolva, és jól átkeverjük. Fedő alatt, kis lángon főzzük (150 fokon), néhányszor megkeverjük, és megfőzzük, kb. 40-45 perc alatt, kóstoláskor ízesíthetjük
- Amíg fő, jénaiban megpároljuk a rizst, a jénaiba tesszük az olajat, a megmosott rizst, sót vagy ételízesítőt, kétszeres mennyiségű vizet, és a jénait lefedve, sütőben kb. 40 perc alatt készre pároljuk (sütőtől függ az idő és a hőfok is).
- A padlizsánt megmossuk, felszárítjuk, vékony karikákra vágjuk, lesózzuk, és hagyjuk állni lefedve, hogy a kesernyés leve kijöjjön.
- A burgonyát sós vízben, héjastól megfőzzük (kb. 20 perc), vízből kivéve, ha langyosra hűlt, meghámozzuk, felkarikázzuk.
- A tepsiben rétegezzük a hozzávalókat, a padlizsánkarika az egész tepsi alját fedje be, rátesszük a főtt rizst, a zöldpaprikát felkarikázva, a paradicsomot felkarikázva, a burgonyát felkarikázva, a pörköltöt, és a padlizsánt felkarikázva.
- Az egész tetejét leöntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és ráhelyezzük a bacont csíkokra vágva.
- Sütőben, kb. 50-60 percig sütjük, amíg az egész összesül, és a teteje aranybarna lesz, először lefedjük alufóliával, majd a legvégén az utolsó kb. 10 percre levesszük, és hagyjuk pirulni (az idő függ a mennyiségtől és a sütőtől is).
- A sütőből kivéve, felkockázva, melegen tálaljuk, díszíthetjük a zöldségekkel.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40 x30 x 8
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 98
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 23763
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.
Ajánló
Magas falú tepsi, vagy jénai. Akár kevesebb, akár több emberre készítjük el a receptet, a rétegek szebben látszanak úgy. Finom bor. Házi szörp a kedvencünk.:-) Tálaláskor még adhatunk hozzá tejfölt és reszelt sajtot is:-))
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Padlizsánt is ültettünk az udvarba. Érdekes színű és formájú padlizsánt vettem. Ezek a padlizsánok, tényleg csak 12-15 cm nagyok lesznek, és tojás alakúak, nem olyan szivacsos az állaga, nincs nagyon sok magja, nem annyira kesernyés, de kell a besózás:-)) Érdekes és szép a halványlila - fehér, felhőmintás padlizsán:-)) Elsőnek tölteni akartam, de végül úgy döntöttem, hogy rakott módon készítem el, nagyon sok paprikánk és paradicsomunk is van:-)) Ráadásul nagyon finom lett, de még laktató is:-)) Mi szeretjük az egytálételeket, rakott ételeket:-)) Lehet az egészet egy nagyobb tepsiben készíteni, vagy két kisebben. Azért a TV Paprika műsorát is érdemes volt nézni késő este,:-))) Serényi Zsolt készítette, gyorsan jegyzeteltem, és másnap elkészítettem:-)) Mindenképp érdemes elkészíteni, nagyon finom:-)))) A hozzávalók mennyiségét növelhetjük, ha többen eszünk belőle, vagy csökkenthetjük, ha mondjuk két főre készül az étel:-)) Akár vendégváró fogásnak is jó:-))