Dani szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
30 kcal
Krém
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
19g fehér csokoládé101 kcal
-
19g habtejszín55 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
6g narancslé3 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
24g avokádó28 kcal
-
13g rum29 kcal
-
30 kcal
Díszítés
-
25g növényi tejszín63 kcal
-
6g étcsokoládé34 kcal
-
15 kcal
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
440g tojás554 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
Krém
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
150g fehér csokoládé809 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
190g avokádó225 kcal
-
100g rum231 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
Díszítés
-
200g növényi tejszín502 kcal
-
50g étcsokoládé273 kcal
-
120 kcal
Összesen
7828
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
Tészta
-
17.6g tojás22 kcal
-
6.4g cukor25 kcal
-
8g finomliszt29 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
10 kcal
Krém
-
6g étcsokoládé33 kcal
-
32 kcal
-
6g habtejszín18 kcal
-
10g mascarpone40 kcal
-
4g vaj29 kcal
-
2g narancslé1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
7.6g avokádó9 kcal
-
4g rum9 kcal
-
10 kcal
Díszítés
-
20 kcal
-
2g étcsokoládé11 kcal
-
5 kcal
Összesen
314
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.8 g
Zsír
-
Összesen 57.8 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 235 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 617.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 267 mg
-
Nátrium 119 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 94.5 g
-
Cukor 60 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 91.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 232 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 214 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 175 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 359 micro
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 126.6 g
Zsír
-
Összesen 462.7 g
-
Telített zsírsav 222 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1877 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4940.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 205 mg
-
Kálcium 953 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 636 mg
-
Foszfor 2138 mg
-
Nátrium 950 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 756.4 g
-
Cukor 483 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 729.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1854 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 352 micro
-
K vitamin: 225 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 391 micro
-
Kolin: 1295 mg
-
Retinol - A vitamin: 1715 micro
-
α-karotin 196 micro
-
β-karotin 1400 micro
-
β-crypt 383 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2870 micro
Összesen
7828
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 197.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 38 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 86 mg
-
Nátrium 38 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 29.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
314
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
8 db tojás
-
16 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
5 dkg étcsokoládé
Krém
-
15 dkg étcsokoládé
-
15 dkg fehér csokoládé
-
1.5 dl habtejszín
-
25 dkg mascarpone
-
10 dkg vaj
-
0.5 dl narancslé
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 közepes db avokádó
-
1 dl rum
Díszítés
-
2 dl növényi tejszín
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
Tészta
- Az 5 dkg étcsokoládét felolvasztjuk, az aszalt gyümölcsöket összevagdaljuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A tojásfehérjét a cukor 2/3-ad részével habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a maradék cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, a habbá vert fehérjét és a liszttel elkevert aszalt gyümölcsöket.
- Kb. 24*40 cm-es tepsiben 180 fokon kb. 35 perc alatt készre sütjük.
Krém
- A krémhez való aszalt gyümölcsöt megáztatjuk a rumba.
- A krémhez 0,5 dl tejszínbe belereszeljük 1 narancs héját, elkeverjük 0,5 dl narancslével, majd forrásig melegítjük 5 dkg vajjal. Beleszórjuk a 15 dkg étcsokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
- 1 dl tejszínt forrásig melegítjük 5 dkg vajjal, beleszórjuk a 15 dkg fehér csokoládét, elkeverjük, miután elolvadt a csoki, kihűlésig félretesszük.
- A kihűlt piskóta széleit kb. 1 cm szélesen körbevágjuk, és a levágott széleket kockákra vágjuk, majd elkeverjük a rumba áztatott aszalt gyümölcsökkel, és meglocsoljuk egy kevés rummal (egyéb maradék piskótát is felhasználhatunk a krémhez).
- A fehér csokoládés krémet összekeverjük a mascarpone krémsajttal, és hozzákeverjük a pürésített avokádót, majd a kockákra vágott piskótával elkevert aszalt gyümölcsöket.
- A piskóta tetejére rákenjük az étcsokoládés krémet, majd a piskótával összekevert fehér csokoládés krémet, és végül a habbá vert tejszínt.
Díszítés
- Olvasztott csokoládéval és aszalt gyümölcsökkel díszítjük, majd tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 24*40
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3524
- Feltöltés dátuma: 2015. május 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyedi süteményt szerettem volna készíteni, és ez lett belőle.