Currys karfiolos-spenótos ciabatta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
Sült karfiol
-
175g karfiol18 kcal
-
21g olívaolaj188 kcal
-
2g curry por7 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt spenót
-
125g spenót21 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Továbbá
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
Sült karfiol
-
700g karfiol70 kcal
-
85g olívaolaj751 kcal
-
8g curry por26 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt spenót
-
500g spenót83 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Továbbá
Összesen
1882
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
Sült karfiol
-
44.9g karfiol4 kcal
-
5.4g olívaolaj48 kcal
-
0.5g curry por2 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0g bors0 kcal
Párolt spenót
-
32.1g spenót5 kcal
-
0.5g olívaolaj5 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Továbbá
Összesen
120
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.9 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 212 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 107 mg
-
Foszfor 140 mg
-
Nátrium 377 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 168.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 504 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 472 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 248 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5125 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11014 micro
Összesen
472
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 35.6 g
Zsír
-
Összesen 142.2 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3454.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 847 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 426 mg
-
Foszfor 560 mg
-
Nátrium 1508 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 132 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 675.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2016 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 237 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1889 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 993 micro
-
Kolin: 245 mg
-
Retinol - A vitamin: 307 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20499 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44056 micro
Összesen
1882
kcal
- 4% Fehérje
- 13% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 54 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 43.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 121 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2824 micro
Összesen
120
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Sült karfiol
-
1 közepes db karfiol
-
1 dl olívaolaj
-
2 ek curry por
-
1 tk chilipehely
-
1 tk fokhagymapor
-
bors ízlés szerint
Párolt spenót
-
50 dkg spenót
-
1 ek olívaolaj
-
1 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Továbbá
Elkészítés
Sült karfiol
- A mázhoz elkeverjük az olívaolajat és a fűszereket, majd az egész karfiolt alaposan bevonjuk vele. Előmelegített sütőben 170°C fokon kb. másfél óra alatt, kívül ropogósra, belül puhára sütjük. Félidőnél le is takarhatjuk.
- Ha kihűlt, ujjnyi vastagra felszeleteljük.
- Kevés olívaolajon a fokhagymát lepirítjuk, majd mehet rá a spenót, fűszerezzük, és a összefonnyasztjuk.
- Ciabattákat kettévágjuk, margarinnal megkenjük, ráhalmozzuk a spenótot, majd jöhet rá egy szelet sült karfiol és egy kevés koriander.
- Összecsukjuk a szendvicseket, és már fogyaszthatjuk, hidegen-melegen egyaránt.
- Jó étvágyat!
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 80 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 675
- Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
Ez nem egy hétköznapi szendvics, de akár ebédre, akár vacsorára is kiváló. A fűszeres karfiol steak és a párolt spenót párosa remekül érvénysül egy olívás ciabattában, friss korianderrel. Érdemes picivel több időt áldozni az elkészítésükre, és már is egy különlegesebb ételt fogyaszthatunk.