r
Nosalty Logó

Currys karfiolos-spenótos ciabatta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Currys karfiolos-spenótos ciabatta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sült karfiol

Párolt spenót

Továbbá

Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sült karfiol

Párolt spenót

Továbbá

Összesen 1882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Sült karfiol

Párolt spenót

Továbbá

Összesen 120 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    863.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    377 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    168.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    472 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11014 micro
Összesen 472 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    142.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3454.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    426 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    1508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    675.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2016 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    993 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20499 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44056 micro
Összesen 1882 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2824 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Sült karfiol

Párolt spenót

Továbbá

Elkészítés

Sült karfiol

  1. A mázhoz elkeverjük az olívaolajat és a fűszereket, majd az egész karfiolt alaposan bevonjuk vele. Előmelegített sütőben 170°C fokon kb. másfél óra alatt, kívül ropogósra, belül puhára sütjük. Félidőnél le is takarhatjuk.
  2. Ha kihűlt, ujjnyi vastagra felszeleteljük.
  3. Kevés olívaolajon a fokhagymát lepirítjuk, majd mehet rá a spenót, fűszerezzük, és a összefonnyasztjuk.
  4. Ciabattákat kettévágjuk, margarinnal megkenjük, ráhalmozzuk a spenótot, majd jöhet rá egy szelet sült karfiol és egy kevés koriander.
  5. Összecsukjuk a szendvicseket, és már fogyaszthatjuk, hidegen-melegen egyaránt.
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 673
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem egy hétköznapi szendvics, de akár ebédre, akár vacsorára is kiváló. A fűszeres karfiol steak és a párolt spenót párosa remekül érvénysül egy olívás ciabattában, friss korianderrel. Érdemes picivel több időt áldozni az elkészítésükre, és már is egy különlegesebb ételt fogyaszthatunk.

Hozzávalók

Sült karfiol

Párolt spenót

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...