r
Nosalty Logó

Cukkiniszósz sárgaborsófasírttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sárika konyhája-Bíró Sára
Cukkiniszósz sárgaborsófasírttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szósz

Fasírt

Összesen 1013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szósz

Fasírt

Összesen 2027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Szósz

Fasírt

Összesen 238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    724.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1707 micro
Összesen 1013 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    130.9 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1449.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    865 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    362 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    177 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    351 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3415 micro
Összesen 2027 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    170.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    401 micro
Összesen 238 kcal

Hozzávalók

Szósz

Fasírt

Elkészítés

Szósz

  1. Olívaolajon és vajon kissé megdinszteljük a felaprított újhagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, majd a héjával együtt feldarabolt cukkinit, és a hámozott krumplit. Jól összeforgatjuk, meghintjük liszttel, majd kb. 2 dl hideg vízzel / annyi, hogy ellepje a cukkinit/ felengedjük.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, szárított bazsalikommal és petrezselyemmel. Megpároljuk, közben rázogatjuk. Beletesszük a krémsajtot, beletesszük a friss bazsalikomlevelet, pürésítjük. Ha szükséges vízzel hígítjuk, majd felforraljuk. Hidegen és melegen is fogyasztható. Remek tésztaszósznak is.

Fasírt

  1. Előző este beáztatjuk a borsót, másnap babérlevéllel, hagymával együtt kis só hozzáadásával előfőzzük. Ha meghűlt, a vizet lecsepegtetjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, fűszerezzük sóval, borssal és petrezselyemzölddel.
  2. Egy teáskanál olajon megdinsztelünk egy evőkanál apróra vágott póréhagymát, csipet paprikát adunk hozzá, ezt hozzáadjuk a masszához, jól összekeverjük. Jól formázható állaga legyen. Serpenyőben olajat hevítünk és két kanállal kis halmokat teszünk és készre sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 217
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkiniszósz sárgaborsófasírttal
Sárika konyhája-Bíró Sára 70 recept

Hozzávalók

Szósz

Fasírt

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...