r
Nosalty Logó

Cukkinis sütemény csokoládé öntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Cukkinis sütemény csokoládé öntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

Csokoládé öntethez:

A forma kikenéséhez:

Összesen 740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

Csokoládé öntethez:

A forma kikenéséhez:

Összesen 5926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához:

Csokoládé öntethez:

A forma kikenéséhez:

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    606 micro
Összesen 740 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    352 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    194 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    734 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4377.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    944 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    492 mg
  • Foszfor
    1899 mg
  • Nátrium
    864 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.3 g
  • Cukor
    455 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    419.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    723 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    154 micro
  • K vitamin:
    151 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4850 micro
Összesen 5926 kcal
  • 4% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

Csokoládé öntethez:

A forma kikenéséhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. Egy 30x11x8 cm-es formát (1,5 l űrtartalom) vajjal kikenünk, majd a zsemlemorzsával megszórjuk.
  2. A cukkinit durvára reszeljük. A mogyorót konyhai aprítóban nem túl finomra aprítjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sütőporral. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  3. A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral és a sóval kb. 5 perc alatt, kézi mixerrel krémesre keverjük, majd apránként hozzákeverjük az olajat. Óvatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket, majd a kinyomkodott cukkinit.
  4. A tésztát az előkészített formába öntjük, betoljuk a sütőbe, és kb. 60 perc alatt megsütjük, ha nagyon barnulna, az utolsó 10 percre takarjuk le alufóliával. Kivesszük, kb. 10 percig hagyjuk hűlni, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
  5. A csokoládét durvára vágjuk. A tejszínt felforrósítjuk, és felolvasztjuk benne a csokoládét. Kb. 5 percre hűlni hagyjuk, majd a süteményre kanalazzuk, és hagyjuk száradni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30 x 11 x 8
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4551
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen finom! Tálaljuk fahéjas tejszínhabbal.

Hozzávalók

A tésztához:

Csokoládé öntethez:

A forma kikenéséhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...