r
Nosalty Logó

Cukkinis-kaliforniai paprikás-sajtszószos kelt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Cukkinis-kaliforniai paprikás-sajtszószos kelt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 7025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 189 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1448.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    717 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1729 micro
  • β-crypt
    399 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1718 micro
Összesen 1003 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    241.7 g

Zsír

  • Összesen
    269.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10141 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    432 mg
  • Kálcium
    1565 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    482 mg
  • Foszfor
    2587 mg
  • Nátrium
    5018 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    894.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2438 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    859 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    826 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1221 micro
  • Kolin:
    845 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    12102 micro
  • β-crypt
    2790 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12027 micro
Összesen 7025 kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    325 micro
  • β-crypt
    75 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Minden hozzávalót és az edényeket is kikészítjük.
  2. Bögrében felfuttatjuk az élesztőt a langyos tejjel és cukorral.
  3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a tojásokat, a felfutott élesztőt, a cukrot, a sót és az olívaolajat, majd összegyúrjuk, ha szükséges, langyos tejet vagy lisztet adunk hozzá. Jó alaposan, simára gyúrjuk, dagasztjuk.
  4. Liszttel leszórva, konyharuhával letakarva 40-45 percig pihentetjük, langyos helyen.
  5. Közben a tepsit kiolajozzuk, sütőpapírt teszünk bele.
  6. Elkészítjük a tölteléket, egy tálba belereszeljük a vöröshagymát és a fokhagymát, a felkockázott cukkinit, a kaliforniai paprikát, a felnegyedelt gombát, a finomra vágott petrezselyemet, a zellerzöldet, a finomra tépkedett bazsalikomot. Majd beletesszük a lereszelt kétféle sajtot, a három tömlős sajtot is belenyomjuk, kevés sóval és őrölt borssal ízesítjük, belekeverjük az olajat, és a legvégén a tejszínt. Jól összekeverjük.
  7. Egy lábasban az egészet keverés mellett összeforraljuk, pár perc alatt elkészül (nem kell teljesen puhának lennie a zöldségeknek), majd hagyjuk hűlni.
  8. A tésztát lisztezett deszkán, két cipóvá vesszük, átgyúrjuk, és még 10 percet hagyjuk pihenni.
  9. A tésztát ezt követően lisztes deszkán, lisztes nyújtófával kinyútjuk, nem túl vékonyra, téglalap alakúra. Majd-mint a beiglit-a töltelékkel megtöltjük, feltekerjük, és az előre elkészített tepsibe tesszük úgy, hogy két végét összefogjuk, visszatekerjük, nehogy kifolyhasson a tölteléke.
  10. A másik cipót is ugyanígy készítjük el, mind a kettő tetejét lekenjük az olívaolajjal.
  11. Előmelegített sütőbe, a középső rácsra tesszük be a töltött kelt tésztát, és aranysárgára sütjük (még ott is kelni fog).
  12. Ha megsült kiszedjük, hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük, tetszés szerinti formában.
  13. Tálaláskor díszítjük bazsalikomlevéllel és piros kaliforniai paprikával.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 x30 x 6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2132
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 04.

Ajánló

Egy gyengébb leves, zöldség, vagy gyümölcs, esetleg a kelt tészta evése után finom bor. 2 db kicsi, kb.: 10-15 cm hosszú sárga cukkinit használtam, többet nem igen bír el. Kóstolót feltétlen adjunk kedves szomszédunknak, barátunknak:-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-kaliforniai paprikás-sajtszószos kelt
Éva-Anyóca 350 recept

Mielőtt nyaralni mentünk, pár napig igen csak lehűlt volt a levegő, pedig nyár volt, ahogy most is. Ezért gondoltam, hogy a cukkinis-tejszínes-sajtos töltelékkel a kelt tésztát töltöm meg, és csak egy zöldborsólevest főztem elé. Jól tettem. Finom lett, el is fogyott:-). Aztán végre jött a nyár, amikor nem kívántuk az ilyen laktató ételt, sőt kánikula is volt, csak valami salátaféle és víz kellett.... de most újra hűvös lett, július végéhez nem méltó az idő. Kelt tésztát kellene készíteni, hogy visszatérjen a meleg? Lehet:-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...