r
Nosalty Logó

Cukkinis-gombás csirkecomb spagettivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Cukkinis-gombás csirkecomb spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 5258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A húshoz

A körethez és a tálaláshoz

Összesen 129 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1573.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    587 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    849 micro
  • β-karotin
    3290 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25176 micro
  • Lut-zea
    2614 micro
Összesen 875 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256 g

Zsír

  • Összesen
    137.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9438.7 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    662 mg
  • Kálcium
    1058 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    968 mg
  • Foszfor
    3525 mg
  • Nátrium
    3123 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.7 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    74 mg

VÍZ

  • Összesen
    2216.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2157 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    736 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    889 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    103 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2401 micro
  • Kolin:
    613 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    5096 micro
  • β-karotin
    19742 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    151059 micro
  • Lut-zea
    15686 micro
Összesen 5258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    488 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3736 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A csirkecombokat mossuk, felezzük, leszárítjuk. A zacskót előkészítjük.
  2. Felaprítjuk a zellerzöldet, a petrezselyemzöldet, a kaliforniai paprikát felcsíkozzuk, a fokhagymát és a cukkinit felkockázzuk héjastól. A gomba levét leöntjük.
  3. Tálba öntjük a paradicsomlevet, beletesszük a zellerzöldet és a petrezselyemzöldet, a kaliforniai paprikát, a fokhagymát, a gombaszeleteket, a felkockázott cukkinit, a belereszelt répát és zöldséget, beleöntjük a sült csirke fűszerkeveréket, az őrölt borsot, a ketchupot és a kicsire tépett bazsalikomot. Mindent jól összekeverünk.
  4. Ebbe forgatjuk bele a csirkecomb-darabokat.
  5. A sütőzacskóba töltjük bele, majd lezárjuk. Tepsibe tesszük, a tetejére 4-5 lyukat szúrunk, és a sütő középső rácsán sütjük, ha kész, melegen hagyjuk.
  6. Kifőzzük a sós, olajos vízben a leírtak szerint a spagettit, leszűrjük és tálaljuk.
  7. Tányéron tálaljuk a szószos csirkecombot a sok zöldséggel, spagettivel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40 30x6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5391
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 25.

Ajánló

Finom bor. Nagyon sok reszelt sajt, vegyesen füstölt és trappista :-).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cukkinis-gombás csirkecomb spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a szép színes és ízletes zöldségeket, a finom fűszereket és a csirkét. Ha szószos, még jobban jöhet, hisz a következő kedvenc a spagetti. Ha összeraktuk, kifőztük, összesütöttük, már tálalhatjuk is. Nagyon érdekes színű és finomságú bazsalikomokat vásároltam, ami nem csak finom ízt ad az ételnek, de még díszíteni is lehet vele. Új ízek: a répa, a zöldség és a ketchup. Mind jót tett az ételnek.:-) Jó étvágyat!

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...