Csülök pékné módra egy kis sörrel és hangosan ropogó bőrrel
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csülök előpárolása
-
375g sertéscsülök521 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
2 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
60g karalábé12 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Hagymás krumpli
-
200g burgonya116 kcal
-
128g vöröshagyma46 kcal
-
75g barna sör32 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
Összesen
884
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csülök előpárolása
-
1500g sertéscsülök2084 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
10 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
240g karalábé48 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Hagymás krumpli
-
800g burgonya462 kcal
-
510g vöröshagyma186 kcal
-
300g barna sör129 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
Összesen
3541
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
Csülök előpárolása
-
37.6g sertéscsülök52 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
2.3g fehérrépa1 kcal
-
0 kcal
-
4g zeller1 kcal
-
6g karalábé1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
Hagymás krumpli
-
20.1g burgonya12 kcal
-
12.8g vöröshagyma5 kcal
-
7.5g barna sör3 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.1g sertészsír10 kcal
Összesen
87
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.6 g
Zsír
-
Összesen 44.1 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 192 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1836.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 141 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 132 mg
-
Foszfor 779 mg
-
Nátrium 716 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 627.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 77 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3024 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 161 micro
Összesen
884
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 242.6 g
Zsír
-
Összesen 176.6 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 766 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7344.3 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 222 mg
-
Kálcium 563 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 529 mg
-
Foszfor 3117 mg
-
Nátrium 2864 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 40 mg
VÍZ
-
Összesen 2510.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1278 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 308 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 356 micro
-
Kolin: 947 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 12098 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 644 micro
Összesen
3541
kcal
- 8% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 184.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 303 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
Csülök előpárolása
-
1.5 kg sertéscsülök
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
2 közepes szár halványító zeller
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db karalábé
-
2 db babérlevél
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 kávéskanál bors
-
2 csipet köménymag
Hagymás krumpli
-
8 közepes db burgonya
-
3 nagy db vöröshagyma
-
3 dl barna sör
-
2 kk kakukkfű
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek sertészsír
Elkészítés
Csülök előpárolása
- A csülköt egy nagyon ízes levesként megfőzzük. Hatalmas edénybe tegyük, hogy ellepje a víz. Dobjuk hozzá a megpucolt és kissé feldarabolt zöldségeket. A répát, fehérrépát, zellereket, hagymát és amit csak találunk otthon. Fűszerezzük be, és gyöngyözve, szépen lassan, kb. 3 órát főzzük. Nincs vele semmi dolog.
- Ha megfőtt a csülök, kivesszük. Előkészítünk egy nagy tepsit/tálat. 3 db nagy hagymát vastagabb szeletekre vágunk. Erre ültetjük rá a csülköt. Köré rakjuk a fokhagymákat és a negyedelt krumplikat. Sózzuk, borsozzuk,és egy kis kakukkfűvel meghintjük.
- 2 dl barna sört aláöntünk, valamint a főzőléből is (amit tényleg érdemes megtartani) rákanalazunk. Ezután sertészsírral bekenjük a hús bőrét. A 200 fokos előmelegített sütőbe toljuk. Kb. 1 óra alatt megpirul. Féltávnál nézzünk rá, és és ha elfogyott a folyadék, pótoljuk. De ne túl sokat, mert elázik a krumpli.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 112
- Össznézettség: 23990
- Feltöltés dátuma: 2018. február 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Pazarul ropogós bőrű, omlós csülök, ízes krumplival. Külön ráadás, hogy zseniális alaplé készül, amíg a csülköt előfőzzük. Semmiképpen ne dobjuk ki. Ha kihűlt, zsírozzuk le, és vagy pár nap múlva, vagy fagyasztva használjuk fel. Nagyon jó mindenféle krémleves, rizs, egytálétel alapjának. Rendkívül ízes! Sokáig főzzük a csülköt, aztán lassan kell ropogósra sütni. De megéri. Csodálatos.