r
Nosalty Logó

Csokoládétorta Totu konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládétorta Totu konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 923 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 7373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 363 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    52.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    587.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 923 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    421.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    185 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4697.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1172 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    1789 mg
  • Nátrium
    1160 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.9 g
  • Cukor
    593 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    390 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    926 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3537 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2492 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 7373 kcal
  • 4% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 363 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojássárgáját összekeverjük a maradék cukorral, majd lazán összekeverjük a tojásokat. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a tojásba.
  2. Kikent sütőformába helyezzük, és készre sütjük.

Krém

  1. A pudingport, cukrot, réteslisztet, vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel, és sűrűre főzzük folyamatos kevergetéssel. Akkor van kész, ha elválik az edény falától.
  2. Belerakjuk a margarint, és folyamatos keveréssel habosra kavarjuk, majd elkeverjük az olvasztott csokoládéval.
  3. Vízfürdőben folyamatos keverés mellett hűtjük dermedésig, majd hűtőbe rakjuk egy órára.

Összeállítás

  1. A piskótát 3 részre vágjuk, alsó és középső részét vastagon megkenjük baracklekvárral (nem jó a nagyon kemény üzleti lekvár). Ha magába szívta a piskóta a lekvárt, megkenjük csokoládékrémmel, és ráhelyezzük a középső lapot. Ezt is megkenjük csokoládékrémmel (hagyjunk az oldalára és tetejére is), és ráhelyezzük a 3. lapot.
  2. Az oldalát csokoládékrémmel körbekenjük. A torta tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval, és hűtőbe helyezzük 10 percre.
  3. Miután megdermedt a csokoládé, a maradék krémet habzsákba töltjük, és körkörös mozdulattal kis virágokat rakunk a tetejére.
  4. Szórócukorral díszítjük a krémvirágokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1980
  • Feltöltés dátuma: 2018. június 25.

Ajánló

ünnepi alkalmakra

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Békebeli ízek, kicsit modernizálva, születésnapok egyik kedvenc tortája.

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...