Csokoládétorta Totu konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
41g tojás52 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
1 kcal
-
15g cukor58 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
Krém
-
43 kcal
-
44g tej25 kcal
-
44g margarin314 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
5 kcal
-
2g rétesliszt7 kcal
-
13g étcsokoládé68 kcal
Összeállítás
Összesen
923
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
330g tojás415 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
5 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
Krém
-
343 kcal
-
350g tej196 kcal
-
350g margarin2510 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
15g rétesliszt55 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összeállítás
-
100g csokoládé546 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
19g színes cukorka72 kcal
-
222 kcal
Összesen
7373
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
Piskóta
-
16.2g tojás20 kcal
-
5.9g finomliszt21 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
5.9g cukor23 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
Krém
-
4.4g csokoládés pudingpor17 kcal
-
17.1g tej10 kcal
-
17.1g margarin123 kcal
-
14.7g cukor57 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.7g rétesliszt3 kcal
-
4.9g étcsokoládé27 kcal
Összeállítás
-
4.9g csokoládé27 kcal
-
2.4g margarin18 kcal
-
0.9g színes cukorka4 kcal
-
3.9g sárgabaracklekvár11 kcal
Összesen
363
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 52.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 587.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 145 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 104 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 116 mg
-
Retinol - A vitamin: 442 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 312 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
923
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.2 g
Zsír
-
Összesen 421.7 g
-
Telített zsírsav 111 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 185 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 106 g
-
Koleszterin 1096 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4697.1 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 148 mg
-
Kálcium 1172 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 387 mg
-
Foszfor 1789 mg
-
Nátrium 1160 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 831.9 g
-
Cukor 593 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 337.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3745 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 390 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 926 mg
-
Retinol - A vitamin: 3537 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 2492 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1548 micro
Összesen
7373
kcal
- 4% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 20% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 230 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 57 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 40.7 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 173 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 122 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
363
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
6 db tojás
-
12 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
Krém
-
2 csomag csokoládés pudingpor
-
3.5 dl tej
-
35 dkg margarin
-
30 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1.5 csapott ek rétesliszt
-
10 dkg étcsokoládé
Összeállítás
-
10 dkg csokoládé
-
5 dkg margarin
-
1 ek színes cukorka
Elkészítés
Piskóta
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor felével. A tojássárgáját összekeverjük a maradék cukorral, majd lazán összekeverjük a tojásokat. A lisztet, sütőport és a kakaót összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a tojásba.
- Kikent sütőformába helyezzük, és készre sütjük.
Krém
- A pudingport, cukrot, réteslisztet, vaníliás cukrot csomómentesen elkeverjük a tejjel, és sűrűre főzzük folyamatos kevergetéssel. Akkor van kész, ha elválik az edény falától.
- Belerakjuk a margarint, és folyamatos keveréssel habosra kavarjuk, majd elkeverjük az olvasztott csokoládéval.
- Vízfürdőben folyamatos keverés mellett hűtjük dermedésig, majd hűtőbe rakjuk egy órára.
Összeállítás
- A piskótát 3 részre vágjuk, alsó és középső részét vastagon megkenjük baracklekvárral (nem jó a nagyon kemény üzleti lekvár). Ha magába szívta a piskóta a lekvárt, megkenjük csokoládékrémmel, és ráhelyezzük a középső lapot. Ezt is megkenjük csokoládékrémmel (hagyjunk az oldalára és tetejére is), és ráhelyezzük a 3. lapot.
- Az oldalát csokoládékrémmel körbekenjük. A torta tetejét leöntjük olvasztott csokoládéval, és hűtőbe helyezzük 10 percre.
- Miután megdermedt a csokoládé, a maradék krémet habzsákba töltjük, és körkörös mozdulattal kis virágokat rakunk a tetejére.
- Szórócukorral díszítjük a krémvirágokat.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 40 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 1980
- Feltöltés dátuma: 2018. június 25.
Ajánló
ünnepi alkalmakra
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Békebeli ízek, kicsit modernizálva, születésnapok egyik kedvenc tortája.