Csokoládétorta narancskrémmel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szeva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
18 kcal
-
2g víz0 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
A narancskrémhez
A díszítéshez
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
330g tojás415 kcal
-
180g porcukor697 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
24g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
68 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0 kcal
A narancskrémhez
A díszítéshez
-
200g növényi habtejszín502 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g marcipán231 kcal
-
200g mandarin78 kcal
-
30g csokoládé164 kcal
Összesen
4252
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
A tésztához
-
16.4g tojás21 kcal
-
9g porcukor35 kcal
-
1.2g napraforgó olaj11 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0.1g vanília kivonat0 kcal
A narancskrémhez
A díszítéshez
Összesen
211
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 152 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 575.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 244 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.1 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 71.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 125 mg
-
Retinol - A vitamin: 68 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 258 micro
Összesen
357
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 107.5 g
Zsír
-
Összesen 174.4 g
-
Telített zsírsav 77 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 52 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 1822 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6904.9 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 209 mg
-
Kálcium 1447 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 477 mg
-
Foszfor 2925 mg
-
Nátrium 1808 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 589.7 g
-
Cukor 420 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 857.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 906 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 1506 mg
-
Retinol - A vitamin: 821 micro
-
α-karotin 170 micro
-
β-karotin 355 micro
-
β-crypt 1179 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3101 micro
Összesen
4252
kcal
- 6% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 343.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 75 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 154 micro
Összesen
211
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojás
-
18 dkg porcukor
-
3 ek víz
-
15 dkg finomliszt
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag sütőpor
-
1 kávéskanál vanília kivonat
A narancskrémhez
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Egy téglalap alakú tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. (Vagy 26 cm-es kerek tortaformát használunk.)
- Egyedénybe felolvasztjuk a vajat, majd a kakaóport, a porcukrot is belekeverjük. Teszünk hozzá kb. 2-3 ek vizet, és kis lángon összeolvasztjuk.
- Kemény habot verünk a tojásfehérjékből cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. Hozzáadjuk a kakaós masszát, a vaníliát, kézzel elkeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk.
- Tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
- Orange curd/krém készítése: A narancsok levét kinyomjuk, és átszűrjük.
- A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt, és a narancsok levével elkeverjük.
- Egy lábosban vizet forralunk, és gőz fölött folytonosan kevergetve, sűrűre főzzük a narancskrémet.
- Még forrón belekeverjük a vajdarabokat. Kihűtjük.
- Összeállítjuk a tortát: A tortalapot félbevágjuk. 3 ek krémet félreteszünk (az oldalához), a többit 2 dl Hulalával lazítjuk.
- A torta oldalát szeletelt mandulával díszítjük.
- A tetejére marcipánból készítethetünk dekorációt. A sarkokba pedig csokoládéba mártott mandaringerezdeket tehetünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24x34
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9671
- Feltöltés dátuma: 2011. december 26.
Ajánló
Ezt a tortát 17-en tüntettük el a tálról. A tésztát és a curd-ot a betöltés előtti napon készítem el. Az orange curd-ot egy hétig is tárolhatjuk üvegben, természetesen hűtőben. Akár mézes vagy linzersütit is összeragaszthatunk vele.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szeva
46 recept
Decemberben tripla születésnapot ült népes családunk. Keresztfiam kapta a kresz-táblát, édesanyám a rózsacsokrot, a narancsgerezdekkel pedig magam leptem meg. (Nagyon szeretem az ellentétes ízeket.)