r
Nosalty Logó

Csokoládétorta narancskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szeva
Csokoládétorta narancskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

Összesen 211 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    107.5 g

Zsír

  • Összesen
    174.4 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6904.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    209 mg
  • Kálcium
    1447 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    477 mg
  • Foszfor
    2925 mg
  • Nátrium
    1808 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    589.7 g
  • Cukor
    420 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    857.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    906 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    411 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    821 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    355 micro
  • β-crypt
    1179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3101 micro
Összesen 4252 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 211 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy téglalap alakú tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. (Vagy 26 cm-es kerek tortaformát használunk.)
  2. Egyedénybe felolvasztjuk a vajat, majd a kakaóport, a porcukrot is belekeverjük. Teszünk hozzá kb. 2-3 ek vizet, és kis lángon összeolvasztjuk.
  3. Kemény habot verünk a tojásfehérjékből cukorral. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat. Hozzáadjuk a kakaós masszát, a vaníliát, kézzel elkeverjük, majd a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk.
  4. Tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük.
  5. Orange curd/krém készítése: A narancsok levét kinyomjuk, és átszűrjük.
  6. A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, hozzáadjuk a keményítőt, és a narancsok levével elkeverjük.
  7. Egy lábosban vizet forralunk, és gőz fölött folytonosan kevergetve, sűrűre főzzük a narancskrémet.
  8. Még forrón belekeverjük a vajdarabokat. Kihűtjük.
  9. Összeállítjuk a tortát: A tortalapot félbevágjuk. 3 ek krémet félreteszünk (az oldalához), a többit 2 dl Hulalával lazítjuk.
  10. A torta oldalát szeletelt mandulával díszítjük.
  11. A tetejére marcipánból készítethetünk dekorációt. A sarkokba pedig csokoládéba mártott mandaringerezdeket tehetünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x34
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9671
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 26.

Ajánló

Ezt a tortát 17-en tüntettük el a tálról. A tésztát és a curd-ot  a betöltés előtti napon készítem el. Az orange curd-ot  egy hétig is tárolhatjuk üvegben, természetesen hűtőben. Akár mézes vagy linzersütit is összeragaszthatunk vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Decemberben tripla születésnapot ült népes családunk. Keresztfiam kapta a kresz-táblát, édesanyám a rózsacsokrot, a narancsgerezdekkel pedig magam leptem meg. (Nagyon szeretem az ellentétes ízeket.)

Hozzávalók

A tésztához

A narancskrémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...