Csokoládés pászka
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
a-édrienn
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához.
-
167g finomliszt607 kcal
-
75g tej42 kcal
-
25g élesztő26 kcal
-
46g tojás58 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
26 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
47g vaj335 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g vaj17 kcal
A töltelékhez
Összesen
1525
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához.
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
450g tej252 kcal
-
150g élesztő158 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
280g vaj2008 kcal
-
0g só0 kcal
-
14g vaj100 kcal
A töltelékhez
-
200g méz608 kcal
-
68 kcal
-
80g tejföl158 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
100g dió654 kcal
Összesen
9157
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához.
-
34.7g finomliszt126 kcal
-
15.6g tej9 kcal
-
5.2g élesztő5 kcal
-
9.5g tojás12 kcal
-
8.7g cukor34 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
9.7g vaj70 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g vaj3 kcal
A töltelékhez
-
6.9g méz21 kcal
-
2 kcal
-
2.8g tejföl5 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
3.5g dió23 kcal
Összesen
316
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31 g
Zsír
-
Összesen 61.3 g
-
Telített zsírsav 30 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 263 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 962.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 74 mg
-
Kálcium 190 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 462 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.4 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 92.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 416 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 280 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 409 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 83 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
1525
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 186 g
Zsír
-
Összesen 367.9 g
-
Telített zsírsav 179 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 94 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 1580 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5774.1 g
-
Cink 31 mg
-
Szelén 444 mg
-
Kálcium 1138 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 636 mg
-
Foszfor 2769 mg
-
Nátrium 710 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1310.7 g
-
Cukor 492 mg
-
Élelmi rost 58 mg
VÍZ
-
Összesen 557.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2499 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1677 micro
-
Kolin: 981 mg
-
Retinol - A vitamin: 2457 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 497 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1422 micro
Összesen
9157
kcal
- 8% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 19.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 85 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
316
kcal
Hozzávalók
A tésztához.
-
100 dkg finomliszt
-
450 ml tej
-
150 g élesztő
-
5 db tojás
-
250 g cukor
-
4 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
A töltelékhez
-
100 ml méz
-
3 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
fahéj ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához.
- Az élesztőből, a tejből és pici cukorból kovászt készítünk, meleg helyen felfuttatjuk. A tojások sárgáját kikavarjuk egy csipet sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a forró tejet és a citromhéjat.
- A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kovászt és a tojáskrémet, majd apránként hozzáadjuk a megolvasztott vajat is, és tésztát gyúrunk. Meleg helyen hagyjuk kelni a tésztánkat.
- A töltelékhez a mézet elkavarjuk a kakaóporral, hozzáadjuk a tejfölt, adiót, a fahéjat.
- A tojások fehérjéből kemény habot verünk pici sóval, és a kakaós masszához keverjük.
- A kivajazott sütőformát kibéleljük a tésztából nyújtott lappal, és a tölteléket egyenletesen elsimítjuk rajta. Tetejére a tésztából rácsokat készítünk.
- Hagyjuk kelni még 10 percig, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 40x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4312
- Feltöltés dátuma: 2011. május 09.
Ajánló
Bármivel megtölthetjük (túró, dió, mák, lekvár).
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
a-édrienn
87 recept
Kelet-Európában elterjedt szokás a húsvéti pászka készítése. Általában kenyér- vagy kalácstésztából készül. Ebből a mennyiségből két kerek forma lesz, de én egy nagy gáztepsiben megsütőttem egyben.