r
Nosalty Logó

Csokoládés muffin vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csokoládés muffin vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához (18 db)

A krémhez

Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához (18 db)

A krémhez

Összesen 5915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához (18 db)

A krémhez

Összesen 314 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    684.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 657 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    346.6 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6159.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    1916 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    551 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    657.5 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2970 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2765 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    2419 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 5915 kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

A tésztához (18 db)

A krémhez

Elkészítés

A tésztához (18 db)

  1. A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit.
  2. Először a folyékony alapanyagokat keverjük el, ezután pedig a száraz hozzávalókkal sima tésztává dolgozzuk össze egy habverő segítségével.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és a szilikonos sütőformában egyenletesen elosztott adagokat 20-22 perc alatt készre sütjük.
  4. Amíg sül a muffin, a pudingot elkészítjük a szokásos módon, csak kevesebb tejjel, azaz 4 dl-el.
  5. Miután elkészült, ízesítjük vanília aromával, kihűtjük, végül felhabosított margarinnal elkeverjük, és megszínezzük minimális ételfestékkel.
  6. Kevés vodkába áztatott és apróra vágott aszalt szilvával, mazsolával fokozzuk, végül a félbevágott muffinokat megtöltjük a krémmel.
  7. Kihűtjük, és ezt követően fogyasztható.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 22 perc
  • Receptkönyvben: 243
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 27711
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Baráti beszélgetés mellé egy kitűnő édesség, mely fokozza a pillanatot :)

Hozzávalók

A tésztához (18 db)

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...