r
Nosalty Logó

Csokoládés diótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Buday Péter
Csokoládés diótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Összesen 5281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Összesen 354 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    276 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    362 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 881 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100 g

Zsír

  • Összesen
    359.2 g
  • Telített zsírsav
    159 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    1655 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4660.5 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    745 mg
  • Foszfor
    2174 mg
  • Nátrium
    650 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455.3 g
  • Cukor
    294 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    509 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2071 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    307 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    1059 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2017 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    607 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 5281 kcal
  • 7% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Elkészítés

Tésztához

  1. Olvasszuk meg a vajat, és tojással, kristálycukorral keverjük ki. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, a kakaót. Amikor egyállagú, szórjuk bele a diót és reszelt csokoládét.
  2. Kivajazott, lisztezett formába öntsük bele, és 180 fokon, 25-30 percig süssük. Amikor megsült és kihűlt, középen, párhuzamosan az asztal lapjával, vágjuk félbe.
  3. Az így kapott két tortakarikának a vágási felületét kenjük be finom baracklekvárral.
  4. A tejszínből 1 dl-t melegítünk, 2 dl-t pedig habbá verünk. A tejszínt, vajat, mézet, darált diót, meggyet, rumot főzzünk fel, és amikor szobahőmérsékletre visszahűlt, keverjük hozzá a tejszínből felvert habot. A krém nagy részét halmozzuk a fél tortalapra, majd tegyük rá lekváros felével lefelé a másik fél tortalapot.
  5. Igazítsuk el a maradék krémet a tetején, majd olvasztott tejcsokoládéval vonjuk be!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6578
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládés diótorta
Buday Péter 18 recept

Szeretem a csokit. De ki nem? A diót is szeretem. Azt viszont már többen nem. Amikor a csoki és a dió belekerül egy piskóta alapba, és úgy sül meg, hát az nagyon finom. Az ilyen süteményeknek nem csak a nagymamám volt a nagymestere, hanem az egyik kollégám, aki szerintem ebben az országban az egyik legjobb cukrász. Frici barátomtól szoktam ezeket a recepteket ellesni.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Továbbá

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...