Csokoládés diótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Buday Péter
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tésztához
-
17g finomliszt61 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
10g dió65 kcal
-
19 kcal
-
8g csokoládé46 kcal
-
8g vaj60 kcal
Krémhez
-
50g habtejszín146 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
8g méz25 kcal
-
5g rum12 kcal
-
17g dió109 kcal
-
24 kcal
Továbbá
-
19 kcal
-
17g tejcsokoládé89 kcal
Összesen
881
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tésztához
-
100g finomliszt364 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
60g dió392 kcal
-
114 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
-
50g vaj359 kcal
Krémhez
-
300g habtejszín876 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
50g méz152 kcal
-
30g rum69 kcal
-
100g dió654 kcal
-
144 kcal
Továbbá
-
111 kcal
-
100g tejcsokoládé535 kcal
Összesen
5281
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
Tésztához
-
6.7g finomliszt24 kcal
-
22.1g tojás28 kcal
-
8.1g cukor31 kcal
-
4g dió26 kcal
-
3.4g cukrozatlan kakaópor8 kcal
-
3.4g csokoládé18 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
Krémhez
-
20.1g habtejszín59 kcal
-
3.4g vaj24 kcal
-
3.4g méz10 kcal
-
2g rum5 kcal
-
6.7g dió44 kcal
-
10 kcal
Továbbá
-
2.7g sárgabaracklekvár7 kcal
-
6.7g tejcsokoládé36 kcal
Összesen
354
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.7 g
Zsír
-
Összesen 59.9 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 276 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 776.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 147 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 362 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.9 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 84.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 101 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 270 micro
Összesen
881
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 100 g
Zsír
-
Összesen 359.2 g
-
Telített zsírsav 159 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 90 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 89 g
-
Koleszterin 1655 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4660.5 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 884 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 745 mg
-
Foszfor 2174 mg
-
Nátrium 650 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 455.3 g
-
Cukor 294 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 509 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2071 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 307 micro
-
K vitamin: 67 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 1059 mg
-
Retinol - A vitamin: 2017 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 607 micro
-
β-crypt 82 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1622 micro
Összesen
5281
kcal
- 7% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 25% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 24.1 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 312.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 34.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 109 micro
Összesen
354
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
10 dkg finomliszt
-
6 db tojás
-
12 dkg cukor
-
6 dkg dió
-
5 dkg cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg csokoládé
-
5 dkg vaj
Krémhez
-
3 dl habtejszín
-
5 dkg vaj
-
5 dkg méz
-
30 ml rum
-
10 dkg dió
Továbbá
Elkészítés
Tésztához
- Olvasszuk meg a vajat, és tojással, kristálycukorral keverjük ki. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, a kakaót. Amikor egyállagú, szórjuk bele a diót és reszelt csokoládét.
- Kivajazott, lisztezett formába öntsük bele, és 180 fokon, 25-30 percig süssük. Amikor megsült és kihűlt, középen, párhuzamosan az asztal lapjával, vágjuk félbe.
- Az így kapott két tortakarikának a vágási felületét kenjük be finom baracklekvárral.
- A tejszínből 1 dl-t melegítünk, 2 dl-t pedig habbá verünk. A tejszínt, vajat, mézet, darált diót, meggyet, rumot főzzünk fel, és amikor szobahőmérsékletre visszahűlt, keverjük hozzá a tejszínből felvert habot. A krém nagy részét halmozzuk a fél tortalapra, majd tegyük rá lekváros felével lefelé a másik fél tortalapot.
- Igazítsuk el a maradék krémet a tetején, majd olvasztott tejcsokoládéval vonjuk be!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 6589
- Feltöltés dátuma: 2015. december 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Buday Péter
18 recept
Szeretem a csokit. De ki nem? A diót is szeretem. Azt viszont már többen nem. Amikor a csoki és a dió belekerül egy piskóta alapba, és úgy sül meg, hát az nagyon finom. Az ilyen süteményeknek nem csak a nagymamám volt a nagymestere, hanem az egyik kollégám, aki szerintem ebben az országban az egyik legjobb cukrász. Frici barátomtól szoktam ezeket a recepteket ellesni.