r
Nosalty Logó

Csokoládés-almás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Csokoládés-almás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    509.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 526 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.7 g

Zsír

  • Összesen
    248.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    643 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    663 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    488.8 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    728.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    84 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 4206 kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 245 kcal

Elkészítés

  1. A csokoládét és a diót durvára felvágjuk. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat, majd egy párszor bevagdossuk, citromlével meglocsoljuk.
  2. A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
  3. A lisztet elkeverjük a kakaóval, sütőporral, vaníliás cukorral, cukorral, csipet sóval.
  4. A tojásokat a mixerrel 5 perc alatt habosra keverjük, a folyekony vajat apránként hozzákeverjük.
  5. A lisztes kevereket fakanállal a tojasos masszához keverjük. Majd hozzákeverjük a creme fraichet, a legvégen pedig a diót meg a csokoládet.A masszát egy kivajazott tepsibe (26 cm atmerő) simítjuk.
  6. Az almát a masszára rakosgatjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk.
  7. 175 fokra előmelegitett sütőbe toljuk, kb. 25 percig sütjük.
  8. A lekvárt felmelegitjük, a süteményt kivesszük a sütőből, megkenjük a lekvárral, majd további 20 percre betoljuk a sütőbe.
  9. Hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9269
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy folyóiratban akadtam erre a brownie-szerű  receptre. Ha édesebbre szeretnénk, a cukor mennyiséget növeljük 225 g-ra. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...