Csokoládés-almás sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
13g vaj90 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
-
13g dió82 kcal
-
88g alma41 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
9g finomliszt34 kcal
-
14 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
22g barna cukor83 kcal
-
5 kcal
-
0g só0 kcal
-
21g tojás26 kcal
-
16g crème fraîche56 kcal
-
26 kcal
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
100g vaj717 kcal
-
100g csokoládé546 kcal
-
100g dió654 kcal
-
700g alma328 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
114 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
175g barna cukor665 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
125g crème fraîche446 kcal
-
209 kcal
Összesen
4206
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
-
5.9g vaj42 kcal
-
5.9g csokoládé32 kcal
-
5.9g dió38 kcal
-
41.1g alma19 kcal
-
1.4g citromlé0 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
2.9g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
10.3g barna cukor39 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
9.7g tojás12 kcal
-
7.3g crème fraîche26 kcal
-
4.4g sárgabaracklekvár12 kcal
Összesen
245
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 31.1 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 509.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.1 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 91.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 113 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
526
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 62.7 g
Zsír
-
Összesen 248.9 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 942 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4073.1 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 643 mg
-
Foszfor 1801 mg
-
Nátrium 663 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 488.8 g
-
Cukor 338 mg
-
Élelmi rost 50 mg
VÍZ
-
Összesen 728.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 938 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 238 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 903 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 366 micro
-
β-crypt 84 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 989 micro
Összesen
4206
kcal
- 4% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 239.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 49 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.7 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 42.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 58 micro
Összesen
245
kcal
Hozzávalók
-
100 g vaj
-
100 g dió
-
700 g alma
-
3 ek citromlé
-
75 g finomliszt
-
50 g cukrozatlan kakaópor
-
2 tk sütőpor
-
175 g barna cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 csipet só
-
3 db tojás
-
125 g crème fraîche
-
75 g sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A csokoládét és a diót durvára felvágjuk. Az almákat meghámozzuk, negyedeljük, kivágjuk a magházukat, majd egy párszor bevagdossuk, citromlével meglocsoljuk.
- A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni.
- A lisztet elkeverjük a kakaóval, sütőporral, vaníliás cukorral, cukorral, csipet sóval.
- A tojásokat a mixerrel 5 perc alatt habosra keverjük, a folyekony vajat apránként hozzákeverjük.
- A lisztes kevereket fakanállal a tojasos masszához keverjük. Majd hozzákeverjük a creme fraichet, a legvégen pedig a diót meg a csokoládet.A masszát egy kivajazott tepsibe (26 cm atmerő) simítjuk.
- Az almát a masszára rakosgatjuk, egy kicsit bele is nyomkodjuk.
- 175 fokra előmelegitett sütőbe toljuk, kb. 25 percig sütjük.
- A lekvárt felmelegitjük, a süteményt kivesszük a sütőből, megkenjük a lekvárral, majd további 20 percre betoljuk a sütőbe.
- Hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 9269
- Feltöltés dátuma: 2010. december 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
Glaser
1980 recept
Egy folyóiratban akadtam erre a brownie-szerű receptre. Ha édesebbre szeretnénk, a cukor mennyiséget növeljük 225 g-ra. Tálalás előtt megszórhatjuk porcukorral.