r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes szedertorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Krisztike
Csokoládékrémes szedertorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

813
Kalória
15.2g
Fehérje
82.7g
Szénhidrátok
47.7g
Zsír
177.4g
Víz
332.4g
Koleszterin
8.7g
Rost
53.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Csokoládékrém

Díszítés

Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Csokoládékrém

Díszítés

Összesen 4877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Csokoládékrém

Díszítés

Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    951 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.9 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    1064.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2030 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2380 micro
Összesen 4877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, végül rászitáljuk a sütőporral és étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
  2. A masszát az alján sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A kész piskótáról a papírt azonnal lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni (akár előző este is elkészíthetjük).
  3. A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk. A kétféle csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket és a habtejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jó alaposan, fehéredésig keverjük, majd az olvasztott csokoládét hozzáadjuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a kétféle habot.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és az alját visszahelyezzük a kapcsos tortaformába, melyet körben sütőpapírral kibélelünk. Az elkészült krémet a piskótára simítjuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe kb. 1 órára, hogy megkössön.
  5. A díszítéshez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és vékonyan sütőpapírral letakart tálcára kenjük (6-8 cm széles csíkokban), és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
  6. A tejszínt a porcukorral felverjük. A piskóta tetejét ráhelyezzük a megdermedt krémre, majd bekenjük a tejszínhabbal a tortát.
  7. Az étcsokoládé csíkról lehúzzuk a sütőpapírt, nagyobb darabokra tördeljük, és a torta oldalára nyomkodjuk. A tetejét pedig sűrűn beborítjuk a szépen kiválogatott szederszemekkel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon finom! Régi receptem, már többször megsütöttem, sokak örömére!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!