r
Nosalty Logó

Csokoládékrémes szedertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Csokoládékrémes szedertorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Csokoládékrém

Díszítés

Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Csokoládékrém

Díszítés

Összesen 4877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Piskóta

Csokoládékrém

Díszítés

Összesen 243 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    694.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.7 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 813 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.4 g
  • Telített zsírsav
    165 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    951 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    596 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    495.9 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1064.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2030 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    152 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    379 micro
  • Kolin:
    1248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1929 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    1173 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2380 micro
Összesen 4877 kcal
  • 5% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, végül rászitáljuk a sütőporral és étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
  2. A masszát az alján sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A kész piskótáról a papírt azonnal lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni (akár előző este is elkészíthetjük).
  3. A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk. A kétféle csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket és a habtejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jó alaposan, fehéredésig keverjük, majd az olvasztott csokoládét hozzáadjuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a kétféle habot.
  4. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és az alját visszahelyezzük a kapcsos tortaformába, melyet körben sütőpapírral kibélelünk. Az elkészült krémet a piskótára simítjuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe kb. 1 órára, hogy megkössön.
  5. A díszítéshez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és vékonyan sütőpapírral letakart tálcára kenjük (6-8 cm széles csíkokban), és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
  6. A tejszínt a porcukorral felverjük. A piskóta tetejét ráhelyezzük a megdermedt krémre, majd bekenjük a tejszínhabbal a tortát.
  7. Az étcsokoládé csíkról lehúzzuk a sütőpapírt, nagyobb darabokra tördeljük, és a torta oldalára nyomkodjuk. A tetejét pedig sűrűn beborítjuk a szépen kiválogatott szederszemekkel.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 124
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5887
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokoládékrémes szedertorta
Krisztike 39 recept

Nagyon finom! Régi receptem, már többször megsütöttem, sokak örömére!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...