Csokoládékrémes szedertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Krisztike
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
28g tojás35 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
6 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
32 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Csokoládékrém
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g tejcsokoládé45 kcal
-
13g tojássárgája43 kcal
-
13g tojásfehérje7 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
6 kcal
-
2g zselatin6 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
Díszítés
-
100g szeder41 kcal
-
25g étcsokoládé137 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
-
0g porcukor1 kcal
Összesen
813
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
165g tojás208 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
191 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Csokoládékrém
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g tejcsokoládé268 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Díszítés
-
600g szeder248 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
2g porcukor8 kcal
Összesen
4877
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
Piskóta
-
8.3g tojás10 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
4g finomliszt15 kcal
-
2.5g étkezési keményítő10 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Csokoládékrém
-
5g étcsokoládé27 kcal
-
2.5g tejcsokoládé13 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0.5g zselatin2 kcal
-
10g habtejszín29 kcal
Díszítés
-
30g szeder12 kcal
-
7.5g étcsokoládé41 kcal
-
15g habtejszín44 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
Összesen
243
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 332 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 694.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 293 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.7 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 177.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 338 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 68 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 321 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 397 micro
Összesen
813
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.2 g
Zsír
-
Összesen 286.4 g
-
Telített zsírsav 165 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 1995 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4169.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 149 mg
-
Kálcium 951 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 596 mg
-
Foszfor 1755 mg
-
Nátrium 660 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.9 g
-
Cukor 322 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 1064.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2030 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 124 mg
-
D vitamin: 408 micro
-
K vitamin: 152 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 379 micro
-
Kolin: 1248 mg
-
Retinol - A vitamin: 1929 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 1173 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2380 micro
Összesen
4877
kcal
- 5% Fehérje
- 26% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 14.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 208.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 53.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 102 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 119 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
3 db tojás
-
10 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dkg finomliszt
-
5 dkg étkezési keményítő
-
1 teáskanál sütőpor
Csokoládékrém
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg tejcsokoládé
-
4 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
1 ek cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 g zselatin
-
2 dl habtejszín
Díszítés
-
60 dkg szeder
-
15 dkg étcsokoládé
-
3 dl habtejszín
Elkészítés
Piskóta
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket 1 evőkanál hideg vízzel felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, végül rászitáljuk a sütőporral és étkezési keményítővel elvegyített lisztet.
- A masszát az alján sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába simítjuk. Előmelegített 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A kész piskótáról a papírt azonnal lehúzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni (akár előző este is elkészíthetjük).
- A zselatint fél dl forró vízben feloldjuk. A kétféle csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tojásfehérjéket és a habtejszínt külön-külön kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral jó alaposan, fehéredésig keverjük, majd az olvasztott csokoládét hozzáadjuk. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd óvatosan beleforgatjuk a kétféle habot.
- A kihűlt piskótát kettévágjuk, és az alját visszahelyezzük a kapcsos tortaformába, melyet körben sütőpapírral kibélelünk. Az elkészült krémet a piskótára simítjuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe kb. 1 órára, hogy megkössön.
- A díszítéshez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, és vékonyan sütőpapírral letakart tálcára kenjük (6-8 cm széles csíkokban), és hideg helyen hagyjuk megdermedni.
- A tejszínt a porcukorral felverjük. A piskóta tetejét ráhelyezzük a megdermedt krémre, majd bekenjük a tejszínhabbal a tortát.
- Az étcsokoládé csíkról lehúzzuk a sütőpapírt, nagyobb darabokra tördeljük, és a torta oldalára nyomkodjuk. A tetejét pedig sűrűn beborítjuk a szépen kiválogatott szederszemekkel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5885
- Feltöltés dátuma: 2013. november 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Krisztike
39 recept
Nagyon finom! Régi receptem, már többször megsütöttem, sokak örömére!