r
Nosalty Logó

Csokitorta csokiforgáccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Csokitorta csokiforgáccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 386 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    702.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    304 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 859 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    452.1 g
  • Telített zsírsav
    247 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5616.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1151 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    908 mg
  • Foszfor
    2432 mg
  • Nátrium
    877 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    624 g
  • Cukor
    441 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2753 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    1444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2700 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2264 micro
Összesen 6876 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírra kibéleljük, a mandulát megőröljük.
  2. A tésztához a csokit gőz felett felolvasztjuk. A vajat a porcukorral és egy csipetnyi sóval krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját, és a langyosra hűtött olvadt csokoládét is apránként belekeverjük. Ezután hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd fakanállal beleforgatjuk a fenti mandulás-kakaós masszát. Kb. 30 percig óvatosan sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha kész, és kicsit kihűlt, a sütőpapírt eltávolítjuk róla, majd a kisült tésztát minimum 8 óráig, de akár egy egész éjszakán keresztül is hűlni hagyjuk.
  4. Másnap a krémhez a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a tejet és a keményítőt gőz fölött sűrű krémmé főzzük, majd hideg vízfürdőbe állítva kevergetve kihűtjük.
  5. 25 dkg tortabevonót gőz felett felolvasztunk.
  6. A vajat felhabosítjuk, majd a tojásos krémet és a felolvasztott csokit evőkanalanként hozzáadva egyenletesre keverjük.
  7. A piskótát 3 egyenlő lapra vágjuk. Az alsó és a középső részt a krémmel megkenjük, és egymásra fektetjük. Majd a 3 lapot is ráhelyezzük, és a tortát a maradék krémmel bevonjuk.
  8. Kb. 5 dkg tortabevonót lereszelünk, és ezzel szórjuk meg a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5481
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 14.

Ajánló

Tartalmas és tömény, de nagyon finom, szájban olvadós csokoládés édesség.  Nekem a sütéskor kicsit megrepedt a teteje, de mivel jól betakartam krémmel, a kész tortán már nem látni ezt a kis testi hibát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokitorta csokiforgáccsal
Tomatotree 262 recept

Barátnőm kínált meg ezzel a tömény gyönyör csokitortával, aminek már akkor sem tudtam ellenállni. Most jött el az ideje, hogy én is megsüssem, mikor is a fiam 25 éves lett!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...