r
Nosalty Logó

Csokis süti rebarbaraöntettel

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csokis süti rebarbaraöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sütihez

Öntethez

Összesen 666 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sütihez

Öntethez

Összesen 3341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Sütihez

Öntethez

Összesen 214 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1325.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    137 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 666 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.2 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6629.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1662 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    657 mg
  • Foszfor
    2978 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.1 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    197 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1094 micro
Összesen 3341 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 214 kcal

Hozzávalók

Sütihez

Öntethez

Elkészítés

Sütihez

  1. A sütemény száraz összetevőit keverjük össze.
  2. A tojást keverjük habosra a xilittel, majd adjuk hozzá az olvasztott kókuszzsírt. Végül adagoljuk hozzá apránként a száraz összetevőket és a növényi tejet (ha túl sűrű, adhatunk még hozzá).
  3. A kikevert masszát kókuszzsírral kikent, kilisztezett, 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, majd előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt, 180 fokon megsütjük.

Öntethez

  1. A rebarbaraszószhoz megfosztjuk a rebarbarát a "bőrétől" (egyszerűen csak lehúzzuk a héját), majd felaprítjuk. A rebarbarát pépesre főzzük a mézzel, citromlével, fahéjjal és egy kis vízzel. Ha pépesre főtt, hozzáadjuk a bort, és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Hagyjuk kihűlni.
  2. A kihűlt süteményt barna porcukorral megszórjuk, felkockázzuk, és a rebarbaraszósszal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2802
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptam egy kis rebarbarát, és azon tanakodtam, mit is készítsek belőle. A csokis süti nagy kedvenc nálunk, eddig erdei gyümölcsös öntettel készítettem, de most a rebarbara került a porondra... és a tányérra.:)

Hozzávalók

Sütihez

Öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...