Csokis-meggyes pite
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sole-Mizo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Aszalt meggy előkészítése
-
18g finomliszt67 kcal
-
8 kcal
-
10g vaj75 kcal
-
0g só0 kcal
-
3g tej2 kcal
-
2g tojássárgája5 kcal
-
2g porcukor7 kcal
Tészta
-
13g brandy29 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
40 kcal
-
27g habtejszín78 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
19g étcsokoládé102 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
8g meggylekvár23 kcal
-
5g túródesszert18 kcal
-
3g étcsokoládé14 kcal
Krém
Összesen
490
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Aszalt meggy előkészítése
-
220g finomliszt801 kcal
-
91 kcal
-
125g vaj896 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g tej22 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
21g porcukor81 kcal
Tészta
-
150g brandy347 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
200g aszalt gyümölcsök480 kcal
-
320g habtejszín934 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
225g étcsokoládé1229 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g meggylekvár278 kcal
-
60g túródesszert214 kcal
-
30g étcsokoládé164 kcal
Krém
Összesen
5858
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
Aszalt meggy előkészítése
-
12.9g finomliszt47 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
7.3g vaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
2.4g tej1 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
1.2g porcukor5 kcal
Tészta
-
8.8g brandy20 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
11.8g aszalt gyümölcsök28 kcal
-
18.8g habtejszín55 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
13.2g étcsokoládé72 kcal
-
6.5g tojás8 kcal
-
5.9g meggylekvár16 kcal
-
3.5g túródesszert13 kcal
-
1.8g étcsokoládé10 kcal
Krém
Összesen
344
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 26.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 60 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.7 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 172 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 162 micro
-
α-karotin 12 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 95 micro
Összesen
490
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 76 g
Zsír
-
Összesen 314.7 g
-
Telített zsírsav 190 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3774.8 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 135 mg
-
Kálcium 718 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 745 mg
-
Foszfor 1717 mg
-
Nátrium 402 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 632.8 g
-
Cukor 334 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 534.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2062 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 197 micro
-
K vitamin: 159 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 181 micro
-
Kolin: 584 mg
-
Retinol - A vitamin: 1945 micro
-
α-karotin 140 micro
-
β-karotin 1262 micro
-
β-crypt 207 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1137 micro
Összesen
5858
kcal
- 5% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 18.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.2 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 31.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
344
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Aszalt meggy előkészítése
-
220 g finomliszt
-
40 g cukrozatlan kakaópor
-
1 csipet só
-
4 ek tej
-
1 db tojássárgája
-
3 ek porcukor
Tészta
-
1.5 dl brandy
-
30 g cukor
-
1 citromból nyert citromhéj
-
320 ml habtejszín
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
225 g étcsokoládé
-
2 db tojás
-
3 dkg étcsokoládé
Krém
Elkészítés
Aszalt meggy előkészítése
- Egy kis lábasba öntjük a brandyt, hozzáadjuk a cukrot, valamint a citromhéjat, és forralni kezdjük. Beletesszük az aszalt meggyet, keverünk rajta párat, majd az egészet pár órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Tészta
- Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet és a kakaóport, hozzáadunk egy csipet sót, majd a felkockázott hideg vajat is, és morzsásra gyúrjuk.
- A tésztához adjuk a tejet, a tojássárgáját, valamint a porcukrot, és alaposan összegyúrjuk. Ha kész, fóliába csomagoljuk, és egy fél órára hűtőbe tesszük.
- A fél óra leteltével belisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, és egy 28 cm-es piteformába rakjuk. Villával megszurkáljuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük.
Krém
- Egy lábasba öntjük a habtejszínt és a vanília aromát, és melegíteni kezdjük. Hozzáadjuk az étcsokoládét, és tovább melegítjük, amíg fel nem olvad teljesen.
- Egy kis tálban villával felverjük a két tojást, majd kiveszünk a csokoládés tejszínből egy merőkanállal, és gyorsan a tojáshoz adjuk, így kiegyenlítve a hőmérséklet-különbséget. Ha teljesen elkevertük, visszaöntjük a krémhez.
- Hozzáadunk 1-2 evőkanállal az aszalt meggy "páclevéből", és folyamatos keverés mellett főzzük még egy keveset a krémet.
- A megsült tésztára kanalazzuk a meggylekvárt, rápakoljuk a leszűrt aszalt meggyet, végül ráöntjük a csokoládés krémet. 180°C-on sütjük 20 percig, majd egy fél napra hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen.
- Tálaláskor a felkarikázott túródesszerttel, valamint reszelt csokoládéval díszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4220
- Feltöltés dátuma: 2017. október 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Sole-Mizo
5 recept
Az alkoholba áztatott aszalt meggy, valamint a hatalmas mennyiségű csokoládé teszi ellenállhatatlanná ezt az édességet, amiből egy vékony szelet is bőven elég!