Csokis-meggyes gesztenyetorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tésztához
-
55g tojás69 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
55g finomliszt200 kcal
-
46 kcal
-
38g tej21 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
Töltelékhez
-
100g gesztenyemassza179 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
13g rum29 kcal
-
75g meggybefőtt54 kcal
Díszítéshez
-
25g tortabevonó137 kcal
-
25g meggy11 kcal
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
13g vaj90 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
1g rum2 kcal
Összesen
1894
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
280g cukor1084 kcal
-
220g finomliszt801 kcal
-
182 kcal
-
150g tej84 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
Töltelékhez
-
400g gesztenyemassza716 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
50g rum116 kcal
-
300g meggybefőtt216 kcal
Díszítéshez
-
100g tortabevonó546 kcal
-
100g meggy45 kcal
-
100g gesztenyemassza179 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
3g rum7 kcal
Összesen
7566
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Tésztához
-
8.8g tojás11 kcal
-
11.2g cukor43 kcal
-
8.8g finomliszt32 kcal
-
3.2g cukrozatlan kakaópor7 kcal
-
6g tej3 kcal
-
5.1g napraforgó olaj45 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
Töltelékhez
-
16g gesztenyemassza29 kcal
-
8g vaj58 kcal
-
2g rum5 kcal
-
12g meggybefőtt9 kcal
Díszítéshez
-
4g tortabevonó22 kcal
-
4g meggy2 kcal
-
7 kcal
-
2g vaj14 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
0.1g rum0 kcal
Összesen
303
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 100.3 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1581.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 358 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 670 mg
-
Nátrium 344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 228.2 g
-
Cukor 111 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 82.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 520 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 47 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 497 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
1894
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 85.1 g
Zsír
-
Összesen 401.4 g
-
Telített zsírsav 176 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 60 g
-
Koleszterin 1266 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6327.6 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1433 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 635 mg
-
Foszfor 2680 mg
-
Nátrium 1377 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 912.7 g
-
Cukor 444 mg
-
Élelmi rost 44 mg
VÍZ
-
Összesen 330.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2079 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 61 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 188 micro
-
Kolin: 654 mg
-
Retinol - A vitamin: 1987 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1114 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1151 micro
Összesen
7566
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 108 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 45 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
303
kcal
Hozzávalók
Tésztához
-
4 db tojás
-
28 dkg cukor
-
22 dkg finomliszt
-
8 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1.5 dl tej
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
1 csomag sütőpor
Töltelékhez
-
40 dkg gesztenyemassza
-
20 dkg vaj
-
0.5 dl rum
Díszítéshez
-
10 dkg tortabevonó
-
10 dkg meggy
-
10 dkg gesztenyemassza
-
5 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
3 ml rum
Elkészítés
Tésztához
- A tojásokat szétválasztjuk, külön tálba tesszük.
- A tojásfehérjét 8 dkg cukorral (a 28 dkg cukorból kimérünk 8 dkg-ot) kemény habbá verjük.
- A sárgájához hozzáadjuk a tejet, az olajat és a maradék 20 dkg cukrot, majd összekeverjük. Ezután beleszórjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport. Az egészet jól összedolgozzuk.
- Ezután fakanállal beleforgatjuk a felvert habot.
- A tésztát tortaformába öntjük, és betesszük a sütőbe sütni.
- Miközben a tészta sül, elkészítjük a tölteléket. A gesztenyemasszát (picit félrerakunk belőle), a vajat és a rumot kenhető krémmé keverjük. 10 percre betesszük a hűtőbe.
- Miután a tésztánk megsült kivesszük a tortaformából, és kicsit hűlni hagyjuk. Majd kettészeljük.
- Kivesszük a krémet a hűtőből, rákenjük a tortára (picit félreteszünk belőle a torta oldalára).
- A krémre rátesszük a kimagozott meggyet, majd összeragasztjuk a tortát. Az oldalát bekenjük a maradék krémmel.
- A tábla étcsokit gőz felett megolvasztjuk, és rákenjük a torta tetejére.
- A 10 dkg gesztenyemasszát vajjal, porcukorral, rummal összekeverjük.
- Ízlés szerint díszítjük a tortát a díszítőkrémmel és a pár szem meggyel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 10701
- Feltöltés dátuma: 2013. november 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
A tészta receptje Kiskuktától származik. Nagyon finom. Köszönöm neki!