r
Nosalty Logó

Csokis-gesztenyés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Csokis-gesztenyés torta
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Összesen 10585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    421.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2891 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14662.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    4056 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    5394 mg
  • Nátrium
    4675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1492.8 g
  • Cukor
    981 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    2334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3938 micro
Összesen 10585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Elkészítés

A fondanthoz

  1. A fondant bevonatot előző nap készítjük. A porcukrot átszitáljuk, kb. 45-50 dkg-ot egy mély edénybe teszünk, belekeverjük a keményítőt. A közepébe lyukat csinálunk.
  2. A zselatint a vízzel elkeverjük, vízgőz fölött felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a mézet és a margarint. Addig kevergetjük, amíg egységes nem lesz. (Elvileg itt kellene bele az ételszínezék, de mivel mi több színt készítettünk, akkor adtuk hozzá a színezéket, amikor már majdnem teljesen össze volt gyúrva. Akkor szedtük szét őket kb. kisebb-nagyobb adagokra.)
  3. Utána a porcukorhoz kell önteni, és addig kavarjuk kanállal, amíg tudjuk, majd kézzel folytassuk a gyúrást. Annyi porcukrot adagoljunk még hozzá, hogy a massza ne ragadjon sem a kezünkhöz, sem az edényhez vagy a munkalaphoz. Fóliába csomagolva, egy éjszakát hűtőben pihentessük, majd másnap margarinos kézzel újra átgyúrjuk, és utána formázhatjuk.
  4. Először elkészítjük a 8 tojásos piskótát egy tortaformában, majd az 5 és végül a 3 tojásosat. (Nekünk csak egyféle nagyságú tortaformánk van, ezért a két kisebb piskótát kisebb méretű lábasokban sütöttük meg.)
  5. Miközben sülnek a piskóták, megfőzzük az étcsokis pudingot. (Mi nem tettünk bele sok cukrot, mert lesz a margarinban is, és a cukormáz is bőven cukros.)
  6. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingot lehűtjük, és utána összekeverjük a margarinnal. Hűtőbe tesszük.
  7. A gesztenyekrémet is elkészítjük. A kiengedett gesztenyemasszát összetörjük villával, felverjük a hulalát, amibe belekeverjük a pici tejben feloldott zselatint, majd a gesztenyemasszához keverjük. Ezt is hűtőbe tesszük.
  8. A piskótákat félbevágjuk. Mi az alsó és felső részt kentük meg bőven gesztenye krémmel. A középső szintet pedig a csokis krémmel.
  9. A cukormasszát, miután átgyúrtuk, 3 részre szedjük, amivel bevonjuk a tortákat. Porcukros munkalapon vagy folpack között kinyújtjuk a legnagyobbat, ami a legnagyobb tortára fog kerülni. (Nekünk kb. 3 mm-es vastagsággal volt könnyű dolgozni.)
  10. A legnagyobb piskóta tetejét és oldalát bekenjük a csokikrémmel, hogy jobban tapadjon rá a fondant, majd a nyújtófára felgöngyölített fondant-ot ráterítjük. Ha nagyon nagy lett - nekünk igen -, akkor kicsit körbevágjuk. Kézzel szépen a torta oldalára tudjuk simítani a bevonatot, és ha már szépen simul a tortán, akkor a fölösleget levágjuk az aljáról.
  11. Ugyanígy bevonjuk a másik két tortát is.
  12. Könnyebben tapadnak a torták egymásra, ha a fondant tetejére teszünk a csokikrémből, és arra ültetjük a kisebb tortát.
  13. Színes rózsákat, leveleket és virágokat készíthetünk még fondant-ból, amivel feldíszíthetjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10185
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Én megálmodtam, és a húgom mellett kuktáskodva, ketten elkészítettük ezt a szerintem szép tortát édesanyánk 57. születésnapjára. Ez volt az első próbálkozásunk a fondant-nal, de nem az utolsó. :-)

Hozzávalók

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...