r
Nosalty Logó

Csokis-gesztenyés torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Norci79
Csokis-gesztenyés torta
adag
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Összesen 10585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    289 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1466.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    467 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.3 g
  • Cukor
    98 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    394 micro
Összesen 1060 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    192.7 g

Zsír

  • Összesen
    421.9 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    2891 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14662.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    4056 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    5394 mg
  • Nátrium
    4675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1492.8 g
  • Cukor
    981 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    729.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3368 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    430 micro
  • Kolin:
    2334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3236 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3938 micro
Összesen 10585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 243 kcal

Hozzávalók

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Elkészítés

A fondanthoz

  1. A fondant bevonatot előző nap készítjük. A porcukrot átszitáljuk, kb. 45-50 dkg-ot egy mély edénybe teszünk, belekeverjük a keményítőt. A közepébe lyukat csinálunk.
  2. A zselatint a vízzel elkeverjük, vízgőz fölött felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a mézet és a margarint. Addig kevergetjük, amíg egységes nem lesz. (Elvileg itt kellene bele az ételszínezék, de mivel mi több színt készítettünk, akkor adtuk hozzá a színezéket, amikor már majdnem teljesen össze volt gyúrva. Akkor szedtük szét őket kb. kisebb-nagyobb adagokra.)
  3. Utána a porcukorhoz kell önteni, és addig kavarjuk kanállal, amíg tudjuk, majd kézzel folytassuk a gyúrást. Annyi porcukrot adagoljunk még hozzá, hogy a massza ne ragadjon sem a kezünkhöz, sem az edényhez vagy a munkalaphoz. Fóliába csomagolva, egy éjszakát hűtőben pihentessük, majd másnap margarinos kézzel újra átgyúrjuk, és utána formázhatjuk.
  4. Először elkészítjük a 8 tojásos piskótát egy tortaformában, majd az 5 és végül a 3 tojásosat. (Nekünk csak egyféle nagyságú tortaformánk van, ezért a két kisebb piskótát kisebb méretű lábasokban sütöttük meg.)
  5. Miközben sülnek a piskóták, megfőzzük az étcsokis pudingot. (Mi nem tettünk bele sok cukrot, mert lesz a margarinban is, és a cukormáz is bőven cukros.)
  6. A margarint habosra keverjük a porcukorral. A pudingot lehűtjük, és utána összekeverjük a margarinnal. Hűtőbe tesszük.
  7. A gesztenyekrémet is elkészítjük. A kiengedett gesztenyemasszát összetörjük villával, felverjük a hulalát, amibe belekeverjük a pici tejben feloldott zselatint, majd a gesztenyemasszához keverjük. Ezt is hűtőbe tesszük.
  8. A piskótákat félbevágjuk. Mi az alsó és felső részt kentük meg bőven gesztenye krémmel. A középső szintet pedig a csokis krémmel.
  9. A cukormasszát, miután átgyúrtuk, 3 részre szedjük, amivel bevonjuk a tortákat. Porcukros munkalapon vagy folpack között kinyújtjuk a legnagyobbat, ami a legnagyobb tortára fog kerülni. (Nekünk kb. 3 mm-es vastagsággal volt könnyű dolgozni.)
  10. A legnagyobb piskóta tetejét és oldalát bekenjük a csokikrémmel, hogy jobban tapadjon rá a fondant, majd a nyújtófára felgöngyölített fondant-ot ráterítjük. Ha nagyon nagy lett - nekünk igen -, akkor kicsit körbevágjuk. Kézzel szépen a torta oldalára tudjuk simítani a bevonatot, és ha már szépen simul a tortán, akkor a fölösleget levágjuk az aljáról.
  11. Ugyanígy bevonjuk a másik két tortát is.
  12. Könnyebben tapadnak a torták egymásra, ha a fondant tetejére teszünk a csokikrémből, és arra ültetjük a kisebb tortát.
  13. Színes rózsákat, leveleket és virágokat készíthetünk még fondant-ból, amivel feldíszíthetjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10185
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Én megálmodtam, és a húgom mellett kuktáskodva, ketten elkészítettük ezt a szerintem szép tortát édesanyánk 57. születésnapjára. Ez volt az első próbálkozásunk a fondant-nal, de nem az utolsó. :-)

Hozzávalók

A fondanthoz

A 8 tojásos piskótákhoz

Az 5 tojásos piskótához

A 3 tojásos piskótához

A csokikrémhez

A gesztenye krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek